Gemeente Noordenveld

partnergemeenten naar Noordenveld

Grote delegaties uit partnergemeenten naar Noordenveld

Gepubliceerd op: 06 oktober 2008

Meer dan 200 inwoners van de vijf partnergemeenten van Noordenveld zijn op vrijdag 17 oktober aanwezig bij de officiële opening van het nieuwe deel van het gemeentehuis in Roden. De buitenlandse gasten zijn afkomstig uit de Duitse partnergemeenten Reichshof en Sögel, de Poolse gemeenten Dolsk en Tarnowo Podgorne en de Tsjechische gemeente Litomysl. Ter gelegenheid van de opening van het gemeentehuis en het tienjarig bestaan van de gemeente Noordenveld is een feestelijk en sportief programma opgesteld, waaraan niet alleen de buitenlandse gasten, maar ook inwoners uit Noordenveld deelnemen. Op vrijdag 17 oktober wordt een culturele avond in de Pompstee in Roden georganiseerd, waarbij alle partnergemeenten een optreden verzorgen. Namens Noordenveld treden de Timedrifters op. Deze avond begint om 20.00 uur en is vrij toegankelijk voor inwoners van Noordenveld.

Op zaterdag 18 oktober worden diverse sportwedstrijden georganiseerd, waaraan per gemeente een team deelneemt. De burgemeesters van de partnergemeenten zullen het startschot lossen voor de volgende wedstrijden:

Om 9.45 uur start een klootschietwedstrijd vanaf de `dikke boom' bij Lieveren. Deze wedstrijd eindigt vlakbij sportcentrum De Hullen. Deze wedstrijd is georganiseerd door Volksvermaken Peize.

Om 10.00 uur starten mountainbikers bij de sporthal in Peize voor een rit van zo'n 30 kilometer door de gemeente, die eindigt bij het sportcentrum De Hullen.

Om 10.30 uur starten steppers bij café De Waag in Nietap; ook deze wedstrijd eindigt bij het sportcentrum De Hullen. Wielervereniging NOAD organiseert zowel de stepwedstrijd als de mountainbike-wedstrijd (ATB).

Om 11.00 uur starten hardlopers bij De Brinkhof in Norg, om te finishen bij het sportcentrum De Hullen. De Loopgroep Norg organiseert deze wedstrijd.

In de Esrank in Peize begint om 9.30 uur een grote schaakwedstrijd, die georganiseerd wordt door de Schaakclub Roden.

's Middags staat het sportcentrum De Hullen in het teken van een internationale zeskamp, die georganiseerd wordt door de Stichting Sportstimulering in samenwerking met medewerkers van het sportcentrum. Om 13.30 uur gaat deze zeskamp van start. Tegen 15.30 uur zal de zeskamp afgerond zijn, waarna de prijsuitreiking van zowel de ochtendactiviteiten als de zeskamp zelf plaatsvindt. Inwoners van Noordenveld zijn van harte welkom bij deze bijzondere zeskamp.

Voor dit programma waaraan zoveel buitenlandse gasten deelnemen verleent de Europese Unie een subsidie van ruim 20.00 euro. Kennismaking met elkaar en vergroten van het wederzijds begrip zijn voor de EU waardevolle aspecten van het Europees burgerschap.