Gemeente Dirksland


Officiële steenlegging voor nieuwbouwproject "Koningshof" te Melissant

Vrijdag 17 oktober a.s. legt wethouder P.J. Koningswoud van de gemeente Dirksland de eerste steen van het nieuwbouwproject Koningshof te Melissant, een gezamenlijk initiatief van Woningbouwvereniging Dirksland en Kroon Projektontwikkeling B.V.

Hoewel de bouw van fase 1 van dit bouwproject reeds in april 2007 van start is gegaan, is de heer Koningswoud gevraagd om, als wethouder van Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting, deze symbolische handeling te verrichten. Dit zal gebeuren door het inmetselen van een gedenksteen in het in aanbouw zijnde woongebouw aan de Maximastraat, welke bestemd is voor de woningbouwvereniging.

Het plangebied van het project Koningshof wordt begrensd door de bestaande bebouwing aan de Marijkelaan, Pieterstraat, Julianaweg en de Binnenweg. De gronden werden voorheen ondermeer gebruikt voor bedrijfsdoeleinden en tuinen. Na sloop van de aanwezige bedrijfsbebouwing is en wordt door de aannemer hard gewerkt aan de realisatie van een nieuw en hoogwaardig woongebied.

Het nieuwe woongebied omvat in totaal 62 woningen, in de Willem-Alexanderstraat, Maximastraat, Amaliastraat en Alexiastraat in Melissant. De nieuwbouw omvat 42 koopwoningen en 20 huurwoningen voor woningbouwvereniging Dirksland. De woningen worden in twee fasen gerealiseerd. De woningen uit de eerste fase zijn inmiddels opgeleverd en de aannemer is druk bezig om de bouw van de tweede fase af te ronden. Als de weersomstandigheden meezitten wordt de laatste woning begin 2009 opgeleverd.

De ontwikkeling van het project Koningshof is een initiatief van Kroon Projektontwikkeling BV. Het ontwerp van de woningen is van de hand van Architectenbureau Born BNA te Middelharnis. De bouw van het project wordt verzorgd door Aannemingsbedrijf J. Kroon & Zn. BV uit Den Bommel. De woningen worden verkocht door Kees Dörr Makelaardij. Rabobank Goeree-Overflakkee verzorgt een projectfinanciering, zodat desgewenst tegen een zeer aantrekkelijk tarief een hypotheek kan worden afgesloten.

Starterswoning Eengezinswoning Levensloopwoning

Er zijn nog enkele woningen te koop. Voor meer informatie kunt u terecht bij Makelaardij Kees Dörr. U kunt ook de brochure downloaden.


* Brochure plan Koningshof.pdf (8.11 MB)