Stadsdeel Amsterdam-Noord

Eerste paal nieuwe brede school mgr. Bekkers

Vrijdag 17 oktober slaan leerlingen van de mgr. Bekkersschool de eerste paal voor de nieuwbouw van de nieuwe brede school aan de Volendammerweg 160. Portefeuillehouder onderwijs, Chris de Wild Propitius, en voorzitter van ASKO, de heer ir. R.J.M. Nagel, zijn daarbij aanwezig. De mgr. Bekkersschool is een brede school met ruimte voor onderwijs, sport, ontmoeting en opvang. De school wordt gebouwd in opdracht van het schoolbestuur ASKO en het stadsdeel Amserdam-Noord.

De nieuwe brede school gaat voor de kinderen van Nieuwendam-Noord veel betekenen, ook buiten schooltijd. Naast de leslokalen, komt er een voorschool, een ouderkamer, een ontmoetingsruimte en een dubbele gymzaal die na schooltijd als sportbuurtzaal gebruikt kan worden. De school zal in september 2009 in gebruik worden genomen. Sportbuurtwerk wordt betrokken bij de activiteiten voor de buurt in de sportbuurtzaal.

Het nieuwe schoolgebouw komt op de plaats van de huidige mgr. Bekkersschool te staan, die inmiddels is gesloopt. De nieuwe brede school is een ontwerp van Frencken Scholl architecten uit Maastricht. Bouwmaatschappij (Visser en Mol B.V) realiseert de school.

Programma:
Vanaf 12.45 uur aankomst leerlingen van de Mgr. Bekkersschool op de bouwplaats.
Om 13.00 uur heet Leen van Netten, directeur van de Mgr. Bekkersschool, iedereen welkom.

Portefeuillehouder Onderwijs van stadsdeel Amsterdam-Noord, Chris de Wild Propitius, en de voorzitter van ASKO, de heer ir. R.J.M. Nagel houden daarna een toespraak.

Aansluitend wordt in aanwezigheid van alle kinderen en genodigden de eerste paal geslagen en laten de kinderen ballonnen op.