Gemeente Venlo


Megakermis Venlo 2008 opnieuw spectaculair

10-10-2008

Dit jaar vindt de MegaKermis van Venlo voor het eerst plaats op het kazerneterrein in Blerick, na twee succesvolle jaren op het Van Gasseltterrein. De kermis strijkt van vrijdag 17 oktober tot en met zondag 26 oktober neer op het voormalige kazerneterrein.

Ik ben blij dat we de komende jaren kunnen beschikken over zo'n groot en fraai ingericht terrein op deze historische plek in de gemeente Venlo, zegt verantwoordelijk wethouder Twan Beurskens. Door de asfaltering is het terrein goed toegankelijk voor mensen met een rolstoel of kinderwagen. Dat is natuurlijk een groot voordeel ten opzichte van het Van Gasseltterrein, waar de afgelopen twee jaren de MegaKermis stond.

De MegaKermis 2008 belooft wederom spectaculair te worden. De speciale locatie direct aan de Maas en tussen de monumentale panden van de voormalige Frederik Hendrik Kazerne zorgt voor een bijzondere sfeer. Attracties als de Wilde Maus, Cake Walk, het reuzenrad en de Grand Canyon familieachtbaan zorgen voor de nodige spanning. Met meer dan vijftig attracties is er voor ieder wat wils. Voor de allerkleinsten is er bijvoorbeeld een minizweefmolen en de Jungle Buggy. De grotere waaghalzen kunnen zich vermaken met de Speed Booster en de Free Style. Een primeur op de Venlose Kermis is Het Beest, een levensgrote dinosaurus van 45 meter lang, waarin de bezoeker de ingewanden van het beest kan bekijken. Deze attractie is nog niet eerder in Nederland te zien geweest.

Uiteraard is er ook aan de inwendige mens gedacht. Naast de bekende poffertjessalon en vis- en nougatkraam, zijn er drie grote drink- en eetgelegenheden. Zo is er een echte Duitse Bier und Grillhütte, het kermiscafé happy traveller' met een nostalgische kermissfeer en een Venlose bierkiosk.

Net als voorgaande jaren heeft de gemeente Venlo gezamenlijk met de Kermis Advies Groep (KAG) de organisatie van de MegaKermis Venlo voor haar rekening genomen. De KAG zorgt dit jaar weer voor een programma van muziekoptredens en straattheater, naast de vele attracties. Enkele highlights: Zondag 18 oktober staat in het teken van Santa Fe, een vereniging die de herinnering aan WOII in stand wil houden. Militairen en de kazerne zijn aan elkaar verbonden, op die dag zijn dan ook verschillende legervoertuigen uit WOII te bewonderen. Op woensdagmiddag is er een kindermiddag. Koning Koos, prinses Sassa en Toto, de hoofdrolspelers uit de populaire tv-serie Het Zandkasteel', brengen die middag om 16.00 uur een bezoek aan de kermis.

Kermis is voor iedereen
Om het kermisbezoek zo laagdrempelig mogelijk te houden zijn er vriendelijke prijzen voor de attracties vastgesteld. Kinderattracties kosten EUR 1,-, familieattracties EUR 1,50 en de grote attracties EUR 2,-. Alleen de zeer bijzondere attracties zijn duurder.

De MegaKermis Venlo 2008 opent haar deuren op vrijdagmiddag 17 oktober om 15.30 uur. Burgemeester Bruls opent in samenwerking met Santa Fe de kermis met een saluutschot. Die eerste avond zal er om 22.00 uur een spetterend vuurwerk worden afgestoken op de uiterwaard van de Maas aan de Venrayseweg.

Parkeren voor het goede doel
Op het kazerneterrein is ruim voldoende parkeerplaats voor de bezoekers van de kermis. Er is ruimte voor zo'n 300 tot 350 auto's. Kiwanis club Venlo Jaomerdal beheert het parkeerterrein tijdens de kermis. In totaal zetten 80 vrijwilligers zich namens de serviceclub in om het parkeren in goede banen te leiden. Parkeren kost EUR 2,- voor de gehele dag. De opbrengst komt geheel ten goede aan het Venlose Kindercomité.

Meer informatie over de kermis is te vinden op de website www.kermisinvenlo.nl. Daar zijn tevens kortingsbonnen te downloaden.