Gemeente Schouwen-Duiveland


uurtjes gratis te bezoeken

Maritiem museum Zierikzee tot in late uurtjes gratis te bezoeken

Publicatiedatum: 13 oktober 2008
Datum laatst gewijzigd: 13 oktober 2008


- PERSBERICHT -

Datum

Vrijdag 10 oktober 2008

P. Priester

Opening tentoonstelling De Vitrine tijdens tweede MuseumNa8

Zierikzee. In navolging van de grote musea in de Randstad die een avondopenstelling hebben, kunnen inwoners en gasten van Schouwen-Duiveland vrijdag 17 oktober in de avonduren het Maritiem Museum, aan de Mol in Zierikzee bezoeken. Het Maritiem museum is een van de Zeeuwse musea die meedoen aan de Museumna8 die dit jaar voor de tweede keer in het Zeeuwse wordt gehouden. Tussen 20.00 en 24.00 uur kan iedereen gratis een kijkje nemen in het Maritiem museum.

In het nachtelijk duister kan men griezelen in de oude gevangenis op de bovenste verdieping van het Gravensteen. Maar ook kunnen bezoekers een kijkje nemen bij de tijdelijke tentoonstelling Schouwen-Duiveland na de ramp, met onder meer foto's en filmbeelden van J.F.J. van den Berge.

Een andere tijdelijke tentoonstelling bevat een aantal topstukken uit het Stadhuismuseum dat op dit moment wordt gerestaureerd.

Wethouder W.G. Renden (cultuur) verricht om 22.00 uur de opening van deze expositie die de naam De Vitrine draagt,.

Voor speurneuzen (jong en oud) is er een speurtocht met de nodige vragen en opdrachten over de collectie van het Maritiem museum.

Speciaal voor deze tweede editie van de MuseumNa8 is er tussen 20:30 en 21:30 uur een optreden van het klarinetkwartet van de Zeeuwse Muziekschool. Later op de avond kan men meedoen met een interactieve nachtrondleiding door het verlaten Stadhuismuseum. Daarbij wordt een bezoek gebracht aan de ruimten die normaal gesloten blijven voor het publiek. De conservator vertelt over de geschiedenis en de toekomstige inrichting van het stadhuis. Deze rondleiding is interactief: route en inhoud worden aangepast aan de reacties van de deelnemers. Na afloop wordt een drankje in het Maritiem Museum geserveerd.

De MuseumNa8 is een initiatief van de Vereniging van Zeeuwse Musea en de Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland.