Euromast hangt was buiten

15/10/2008 15:00

Hogeschool INHOLLAND

Bekende Nederlanders doneren hun spijkerbroek voor KIKA

Rotterdam - Honderden spijkerbroeken worden op vrijdag 17 oktober aan enorme waslijnen vanaf de Euromast in Rotterdam opgehangen. Het schouwspel heeft tot doel om geld in te zamelen voor KIKA (Kinderen Kankervrij). De actie is een initiatief van studenten van Hogeschool INHolland. Honderden mensen waaronder veel bekende Nederlanders doneerden in de afgelopen weken hun spijkerbroek.

Bedrijven en geĂŻnteresseerden sponsoren de broeken symbolisch en de opbrengst is voor 100% voor het goede doel. Jeans4Charity, zoals de actie heet, is een initiatief van een groep studenten van Hogeschool INHolland Rotterdam. Vele honderden broeken die in de afgelopen weken werden ingezameld liggen klaar om vrijdag door een speciaal team aan enorme waslijnen te worden opgehangen. De lijnen zullen van bovenaf de Euromast naar beneden worden gespannen.

Bekende Nederlanders als Guus Meeuwis, Jules Deelder, Giel Beelen, Erik Dekker, Inge de Bruin en vele anderen werkten spontaan mee aan de actie. Zeven studenten van Hogeschool INHolland kregen de gelegenheid om een door hen bedacht concept voor een inzamelingsactie voor KiKa uit te voeren. De sponsoractie, het adopteren van de broeken door bedrijven, is in volle gang. Tijdens een afsluitende bijeenkomst op vrijdagavond in de Euromast wordt het ingezamelde geld aan KiKa overhandigd. Ook wordt op die avond duidelijk gemaakt hoe gebruikte spijkerbroeken een nieuw leven kunnen krijgen door hergebruik, vermaken tot nieuwe mode of het opnieuw gebruiken van de grondstof. De productiekosten voor Jeans4Charity zijn betaald door partners en sponsors. Hierdoor kan 100% van het ingezamelde geld naar KiKa.






Noot voor de redactie:

//// einde persbericht /////


Noot voor redacties