Gemeente Almere

Parkeergarages Stadshart krijgen Europese onderscheiding

17-10-2008 | Start: 13:00 | Eind: 15:00 | Locatie: Hospitaalgarage

De twee nieuwste parkeergarages in het Stadshart, De Hospitaal- en Krakelingarage, krijgen op vrijdag 17 oktober om 13.00 uur de European Standard Parking Award (ESPA). Wethouder Arno Visser neemt deze awards in ontvangst. De awards betekenen een bekroning van de kwaliteit van het parkeren in het Stadshart.

Graag nodigen wij u hierbij uit voor deze bijeenkomst. Wij ontvangen u graag op het buitenterrein van de Hospitaalgarage. Het officiële gedeelte begint 13.00 uur.

Wat is de ESPA?
De Hospitaal- en Krakelinggarage voldoen aan de gestelde eisen voor bijvoorbeeld veiligheid, kwaliteit en toegankelijkheid. De ESPA onderscheiding wordt in ons land uitgereikt door VEXPAN, het platform voor parkeren in Nederland waarin gemeenten, adviesbureaus, projectontwikkelaars, bouwbedrijven, leveranciers van parkeercontroleapparatuur zitting hebben. Deze organisatie is een onderdeel van de Europese parkeerbranche die vanaf de jaren '80 de kwaliteit en het imago van parkeervoorzieningen wil verhogen.

Parkeerschilderij
Na het officiële gedeelte wordt er een groot schilderij gemaakt van 4 bij 2 meter samen met genodigden en passanten. Dit gebeurt in de Corridor bij de roltrappen (bij de onderdoorgang van de twee garages, waar ook Sport2000, Selexyz, Blokker en Xenos zijn gevestigd) tussen 12:00 en 15:00 uur.