Gemeente Overbetuwe


Rapport Digitale Dienstverlening van de Rekenkamer is gereed
---

Het onderzoek naar de Digitale Dienstverlening van gemeente Overbetuwe is in opdracht van de Rekenkamer Overbetuwe uitgevoerd door het onderzoeksbureau van de Lokale Rekenkamer, een organisatie die op commerciële basis onderzoeken uitvoert en ondersteuning biedt aan gemeentelijk rekenkamers.

Op basis van de conclusies van het onderzoek heeft de Rekenkamer Overbetuwe een aantal aanbevelingen geformuleerd. Het rapport is vervolgens voorgelegd voor hoor aan het college. De reactie van het college heeft de Rekenkamer doen besluiten het onderzoek naar de website nogmaals uit te laten voeren op dezelfde wijze als in het onderzoek.
Naar aanleiding van de reactie van het college en de uitkomsten van dit onderzoek heeft de Rekenkamer een reactie geschreven. Wilt u de resultaten van het onderzoek en de daaruitvolgende reacties lezen, klikt u dan hier voor het onderzoeksrapport.

Wat is en doet de Rekenkamer?

De Rekenkamer van de gemeente Overbetuwe heeft een onafhankelijke positie binnen de gemeente. De Rekenkamer is samengesteld uit een externe voorzitter, twee externe leden en twee raadsleden, en wordt ondersteund door een ambtelijk secretaris.
De Rekenkamer heeft tot doel de raad een extra handvat te bieden in zijn controlerende taak. De Rekenkamer voert onderzoek uit, waarbij antwoord wordt gezocht op vragen zoals: zijn de doelen van het gemeentelijk beleid bereikt? Zijn de voorbereiding en de uitvoering van het beleid efficiënt verlopen? Welke aanbevelingen zijn nodig om de doeltreffendheid te vergroten?

De Rekenkamer voert zelf onderzoek uit. In de onderzoeken wordt altijd teruggekeken in het verleden, met als bedoeling te leren voor de toekomst. Jaarlijks stelt de Rekenkamer een onderzoeksplan op, waarin wordt aangegeven welke onderzoeken in uitvoering worden genomen. De Rekenkamer voert jaarlijks in ieder geval een onderzoek uit.

Contact

Wilt u meer informatie over de Rekenkamer van Overbetuwe, neemt u dan contact op met mevrouw M. Timmerman-Koenders, via (0481) 362 305 of via m.timmerman-koenders@overbetuwe.nl.