Gemeente Schiedam


Oktober

Werk aan de weg

15 oktober 2008

Werk aan de weg

Onderstaand een overzicht van tijdelijke wegafsluitingen in Schiedam. De vermelde perioden kunnen wijzigen, afhankelijk van weersomstandigheden en omstandigheden op het werk. De meest actuele informatie over wegafsluitingen in Schiedam vindt u op www.schiedam.nl (klik op Inwoners à wegafsluitingen). Regionale verkeersinformatie is te verkrijgen via www.bereikbareregiorotterdam.nl.

Burgemeester van Haarenlaan/ P.J.Troelstralaan
13 oktober 2008 wordt gestart met de reconstructie van de Burgemeester van Haarenlaan vanaf de oostzijde van de P.J. Troelstralaan tot de Vlaardingerdijk, ter hoogte van het metrotracé. De huidige vier rijstroken worden teruggebracht naar twee keer èèn rijstrook. Derhalve is dit weggedeelte afgesloten voor het doorgaande verkeer. De fietsers kunnen gebruik blijven maken van het fietspad aan de oostzijde van de Burgemeester van Haarenlaan. Het verkeer wordt omgeleid vanaf het Nieuwlandplein via de Nieuwe Damlaan, Nieuwe Haven, de Burgemeester Knappertlaan naar de Vlaardingerdijk. v.v. Dit wordt aangegeven door middel van omleidingsborden met de letters C en W. Voor bezoekers van de Beukenhof ( begraafplaats en crematorium is een aparte routing aangegeven met de letter B. De route tussen de P.J. Troelstralaan en de Van der Bruggenlaan blijft beschikbaar voor het verkeer. Echter enige verkeershinder tijdens de reconstructie is mogelijk.

PKO-laan & Stationsplein
Van week 34 is de zuidzijde van de PKO-laan afgesloten en aan de noordzijde wordt een baan van rijplaten neergelegd, die wordt afgesloten met een hekwerk voor verkeer met een bord 'vrijhouden hulpdiensten'. Hulpdiensten kunnen er dan langs door het hekwerk weg te zetten (die zij bij incidenten overigens niet terugzet). Het Stationsplein is voor ander verkeer bereikbaar via de Overschieseweg, die dan weer open is en via de Overschiesestraat (de herinrichting van de laatste mag niet samen vallen met de werkzaamheden in de PKO-laan).

Singel
In week 42 wordt de Singel tussen het Stationsplein en de Overschiesedwarsstraat opnieuw bestraat. Dit gebeurt in twee stappen. In eerste instantie worden de voetpaden verwijderd. Voetgangers kunnen via zogenaamde loopschotten gebruik blijven maken van de Singel.In tweede instantie zal het de rijbaan opnieuw worden ingericht en opnieuw bestraat .Het laatste start als de rijbaan van de PKO laan beschikbaar is voor het verkeer. Als de Singel wordt afgesloten voor het verkeer is er een tijdelijk route via rijplaten mogelijk tussen de PKO laan en de de Overschiesedwarsstraat.

Strickledeweg
De Strickledeweg is tussen de Vlaardingerweg / De Brauwweg tot iets ten zuiden van de Philippusweg en een deel van de Philippusweg en de Swaneblakestraat afgesloten. Hierbij wordt een eenrichtingsregime ingesteld op de Strickledeweg van noord naar zuid om de bedrijven voor bestemmingsverkeer alsmede de hulpdiensten bereikbaar te houden.

Fietspad Hargalaan afgesloten
In verband met werkzaamheden ten behoeve van de bouw van het nieuwe Vlietland Ziekenhuis zal het fietspad op de Hargalaan vanaf donderdag 28 augustus worden afgesloten tussen de Olympiaweg en de Nieuwe Damlaan. Ter plaatse is met borden een omleidingsroute aangegeven. Deze route loopt via de Nieuwe Damlaan, Sportlaan en Olympiaweg v.v. De werkzaamheden zullen ongeveer 7 weken duren.

Tramplus s Gravelandseweg
In week 42 wordt er beton gestort in het spoorbed van de trambaan. Om dit mogelijk te maken zal er gebruik worden gemaakt van zogenaamde betonpompen. Deze zullen op de rijbaan van de s Gravelandseweg staan. Hierdoor zal enige verkeershinder kunnen optreden. De kruising van de s Gravelandseweg en de Burgemeester Honnerlage Gretelaan zal naar verwachting op 20 oktober weer toegankelijk zijn voor het verkeer.

Klik hier voor meer informatie.