Bredeschool.nl

Twee brede basisscholen genomineerd voor Scholenbouwprijs

vrijdag 17 oktober 2008

Maar liefst twee brede scholen zijn in de race om de Scholenbouwprijs 2008. Brede School 't Zand in de gemeente Zijpe en Brede School het Matrix in Harderberg horen bij de laatste vijf genomineerde basisscholen.

Foto: website St. Jozefbasisschool

De twee genomineerden bleven, net als zeven andere scholen, over na een presentatie waar 22 scholen aan deelnamen. De juryleden kregen maquettes, films en foto's voorgeschoteld rond het thema `Het duurzame schoolgebouw, kwaliteit en samenhang'. De negen genomineerden krijgen deze maand allemaal bezoek van de jury. Tijdens de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT) in Utrecht wordt de prijs uitgereikt op 29 januari 2009. De jury reikt twee eerste prijzen uit, een voor een basisschool en een voor een middelbare school. Vier middelbare scholen en vijf basisscholen strijden om de prijs. Dit jaar wordt er ook een publieksprijs uitgereikt.

Brede School 't Zand is ontworpen door Archtictenbureau BBHD en het ontwerp van het Matrix kwam van de tekentafel van Architectenbureau Marlies Rohmer. De Scholenbouwprijs wordt tweejaarlijks uitgeschreven door het ministerie van OCW. Het thema duurzaam verwijst naar het onderwijsconcept, het ontwerp, de plaats van de school in de omgeving, de bouw en het gebruik van bouwmaterialen.