Datum: 17 oktober 2008

Hillegom Getuigen van schennispleging gezocht De politie is op zoek naar getuigen van een schennispleging op donderdag 9 oktober. Rond 16.45 uur liepen twee jonge meisjes te wandelen op de Singel toen zij een man van tussen de 40 en 50 jaar zagen lopen vanuit de Vincent van Goghsingel. De man liep achter ze aan in de richting van de Jan Prinsheem. Op een gegeven moment liet de man zijn geslachtsdeel aan de meisjes zien en liep daarna door. De man droeg een lange zwarte jas. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900 - 8844.

Katwijk Verdachten van snelkraak aangehouden De politie heeft donderdagmiddag 16 oktober een 24 jarige Rijswijker en een 26 jarige Hagenaar aangehouden op verdenking van het plegen van een snelkraak. De kraak vond rond 02.25 uur plaats bij een lingeriewinkel aan de Princestraat. Twee daders vernielden de glazen winkeldeur, vulden vuilniszakken met dure lingerie en vertrokken op twee scooters. Dit alles voltrok zich binnen enkele minuten. De politie trof ze dan ook niet meer aan. Met meerdere eenheden werd in Katwijk en omgeving naar de lingeriedieven gezocht, maar nog zonder resultaat. In de omgeving stuitte de politie op een geparkeerde bus die mogelijk bij de snelkraak werd gebruikt. De bus werd in de gaten gehouden en enige tijd later stapten twee mannen in de bus. Zij werden op de Kievitlaan aangehouden. Vrijdag 17 oktober worden de verdachten voorgeleid voor justitie.

Leiden Heling fietsen Donderdag 16 oktober heeft de politie een 13 jarige inwoner van Leiderdorp op de Langegracht aangehouden. De fiets waarop hij verplaatste vertoonde kenmerken van diefstal. Desgevraagd verklaarde hij dat hij de fiets voor E 70,00 gekocht te hebben via een internetsite. Een bedrag dat niet in overeenstemming is met de gangbare waarde. Dezelfde avond werd een 16 jarige inwoner van Leiden aangehouden in de Haven. De fiets die hij bij zich had vertoonde eveneens kenmerken van diefstal. Na het traceren van het framenummer kon de fiets gelinkt worden aan een aangifte uit 2006. De rechtmatige eigenaar is in kennis gesteld. In de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 oktober heeft de politie een 38 jarige inwoner van Leiden op de Lage Rijndijk in zijn woning aangehouden. Hij bleek vijf gestolen fietsen in de nabijheid van zijn woning gezet te hebben. In zijn woning bleken nog twee uit diefstal verkregen fietsen te staan. Alle fietsen vertoonden kenmerken van diefstal. Ook heeft de politie een bus pepperspray in beslag genomen. Enkele fietsen konden gelijk gelinkt worden aan aangiftes. Sinds 28 januari 2008 is het landelijke fietsdiefstalregister via internet openbaar te raadplegen. In het fietsdiefstalregister kunt u controleren of een fiets als gestolen geregistreerd staat. Heel handig voor de aanschaf van een tweedehands fiets of ter controle van de aangifte van uw gestolen fiets. Uw fiets is dan landelijk herkenbaar als gestolen. Meer informatie kunt u vinden via www.fietsdiefstalregister.nl

Let op: alleen de aangiftes van na 1 januari 2008 zijn opgenomen in het fietsdiefstalregister.

Zevenhuizen Aanhouding na rijden zonder geldig rijbewijs De politie heeft vrijdag 17 oktober rond 02.30 uur een 22 jarige man uit Zevenhuizen aangehouden voor onder meer gevaarlijk rijgedrag en het rijden zonder een geldig rijbewijs. Agenten zagen de bestuurder rijden over de Zuidplasweg (N219), terwijl van hem bekend was dat hij niet in het bezit is van een rijbewijs. De bestuurder ging er direct met hoge snelheid vandoor in de richting van Nieuwerkerk aan den Ijssel. Via het Zuideinde reed hij terug richting Zevenhuizen en negeerde daarbij de stoptekens van de agenten. De bestuurder reed naar de Fuut op een doodlopend deel en werd daar aangehouden.