Politie Groningen

Vrijdag 17 oktober 2008

Provincie Groningen, 17-10-2008

Groningen: drugsdealer aangehouden

Op het Floresplein heeft de politie donderdagmiddag een 20-jarige Groninger aangehouden. Agenten zagen dat de man vanuit een auto aan het dealen was en drugs aanbood aan een 34-jarige Stadjer. Toen de agenten de man aanspraken nadat deze uit de auto was gestapt, ging de bestuurder er met grote snelheid van door. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. Hij bleek in het bezit van een behoorlijke hoeveelheid geld en ruim 60 gram cocaïne en heroïne. De verdachte is ingesloten. De politie stelt nog een onderzoek in naar de autobestuurder. De 34-jarige koper werd na verhoor heengezonden.

Groningen: verlichting

De politie heeft donderdagavond op de Verlengde Hereweg een controle verlichting gehouden. Veel fietsers bleken zonder de juiste verlichting te rijden. Er werden 34 fietsers bekeurd. De politie blijft de komende tijd veel aandacht aan het voeren van de juiste verlichting besteden.

Groningen: daders van diefstal auto aangehouden

Op de Betje Wolfstraat hield de politie donderdagavond twee verdachten aan. De beide verdachten, een 31-jarige man zonder vaste woonplaats en een 30-jarige vrouw uit Zweden, zaten in een auto waarvan bleek dat deze in Zwolle gestolen was. Getuigen zagen dat zij zich al enige tijd in de auto ophielden. In de auto troffen agenten nog andere goederen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. De verdachten zijn ingesloten voor het onderzoek.

Groningen: vernieling van geparkeerde autos

Op de Kapteinlaan hield de politie donderdagnacht twee jongens, 20- en 19 jaar, uit Groningen aan. De beide heren trapten in de A.P,.Fokkerstraat tegen geparkeerde autos en vernielden diverse autospiegels. Bij aantreffen door de politie bleken de heren nog een afgetrapte autospiegel in hun bezit te hebben. In de A.P.Fokkerstraat werden drie vernielde autos aangetroffen. De heren zijn v oor de rest van de nacht ingesloten.

Groningen: fietser naar ziekenhuis

Op de Berlageweg is donderdagochtend een 49-jarige fietser uit Groningen aangereden door een 32-jarige automobiliste uit Groningen. De automobiliste reed tegen de achterzijde van de fiets, waardoor de 49-jarige man met de fiets viel. De fietser moest met een gebroken heup in het ziekenhuis worden opgenomen.

Winschoten: letsel bij aanrijding

Een 34-jarige fietsster uit Winschoten liep donderdagmorgen beenletsel op bij een aanrijding op de splitsing van de Blijhamsterweg en de Constatijn Huygenslaan. De vrouw reed met haar vriend over het fietspad en kreeg geen voorrang van een 26-jarige automobilist uit Winschoten. De automobilist reed na de aanrijding door. Hij kon aan de hand van het kenteken van de auto door de politie worden opgespoord. De man vertelde dat hij dacht de fiets van het slachtoffer slechts licht te hebben aangetikt. Hij was daarom na zijn hand te hebben opgestoken doorgereden. De politie maakt proces-verbaal op.

Marum: bromfietser in ziekenhuis

Een 45-jarige bromfietser uit de Wilp belandde donderdagmiddag in een ziekenhuis na een aanrijding op de Wendsteinweg in Marum. De man botste mogelijk onder invloed van alcohol tegen een geparkeerde auto. Hij liep onder meer verwondingen aan een been op. In verband met het vermoedelijke alcoholgebruik is van de man een bloedproef genomen. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Meedhuizen: bromfiets rijp voor de sloop na aanrijding

Een 45-jarige bromfietsster uit Nieuwolda hield donderdagmiddag relatief licht letsel over aan een forse aanrijding op de Provincialeweg N362 in Meedhuizen. De vrouw reed over de Westerlaan en verleende op de kruising met de Provincialeweg geen voorrang aan een auto, bestuurd door een 59-jarige automobilist uit Oude Pekela. Door de aanrijding vloog de bromfiets van de vrouw in een sloot aan de overkant van de weg. Onderdelen van de brommer lagen tot 50 meter verderop. Het slachtoffer werd voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. De verkeerspolitie stelde een onderzoek in naar de toedracht.

Loppersum: steen door ruit van trein

De politie is op zoek naar een ongeveer 16-jarige jongen die donderdagavond bij het station van Loppersum een steen tegen de voorruit van een trein smeet. De jongen liep in eerste instantie voor de trein over de rails en was door de machinist van de trein daar op aangesproken. Na eerst een grote mond te hebben gegeven, had de knaap een steen tegen het raam van de cabine van de machinist gesmeten. De ruit raakte daardoor vernield. De politie heeft een aangifte opgenomen.

Kolham: met scooter berm in

Een 16-jarige uit Froombosch afkomstige bestuurster van een bromscooter werd donderdagmiddag gewond naar een ziekenhuis gebracht nadat ze op het fietspad langs de Provincialeweg bij Kolham in de berm was beland. Haar passagier, een 16-jarige inwoonster van Kolham, kon ter plekke door een huisarts worden behandeld. De bestuurster was vermoedelijk afgeleid doordat de bestuurder van een wit bestelbusje toeterde. Ze reed daardoor naast het fietspad en kwam in de berm te vallen.

Scheemda: zonder rijbewijs en te snel

Een 21-jarige inwoner van Oude Pekela liep donderdag op de autosnelweg A7 ter hoogte van Scheemda tegen drie bekeuringen op. De man reed met zijn bestelbus met aanhanger 30 kilometer te snel en droeg geen gordel. Bovendien bleek hij vanwege de combinatie niet over het vereiste BE-rijbewijs te beschikken.

Winschoten: zender uit de lucht

Het Agentschap Telecom heeft donderdagavond samen met de politie in Winschoten een illegale radiozender uit de lucht gehaald. De etherpiraat had de apparatuur op de zolder van zijn woning aan de Azaleastraat staan. De zender is in beslag genomen. Tegen de 35-jarige eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.