Gemeente Binnenmaas

Begraafplaats Heinenoord onder handen

Op de begraafplaats in Heinenoord aan de Oud-Heinenoordseweg ontstaat er in bepaalde gebieden wateroverlast bij hevige regenval. De wateroverlast heeft tot gevolg dat er plassen met water rondom de graven komen te staan. Gemeente Binnenmaas wil aan deze situatie een eind maken en heeft een gedegen en zorgvuldig onderzoek ingesteld. Naar aanleiding van dit onderzoek wordt het deel van de begraafplaats dat met de wateroverlast te kampen heeft, onder handen genomen.

Nieuwe drainage en ophogen grafvelden

Uit het onderzoek blijkt dat de huidige drainage rondom de betreffende graven niet goed functioneert. In opdracht van de gemeente zal een gespecialiseerde aannemer nieuwe drainage in de paden aanbrengen, in combinatie met het ophogen van de grafvelden. Dit is de beste manier om de wateroverlast te ondervangen. De werkzaamheden vinden plaats vanaf half oktober tot half december. Er wordt naar gestreefd het project voor de feestdagen in december af te ronden. De duur van de werkzaamheden is echter afhankelijk van de weersomstandigheden.

Uit te voeren werkzaamheden


* In het gebied waar de wateroverlast voorkomt wordt nieuwe drainage aangebracht in de paden. Daarmee worden de asfaltpaden tussen de graven ook meteen vernieuwd en zijn ze tijdelijk onbegaanbaar. De graven blijven wel bereikbaar.


* De betreffende grafvelden zijn zodanig verzakt dat deze opgehoogd moeten worden. Om de grond onder de grafmonumenten op te hogen, worden de monumenten voor korte duur van hun plaats gehaald. Zo kan de grond gelijk gemaakt worden met de rest van het maaiveld.

Het belangrijkste uitgangspunt van de gemeente is dat de werkzaamheden met het grootst mogelijke respect zullen worden uitgevoerd. Hierbij zullen de graven zelf met rust worden gelaten. De gemeente stelt alles in het werk om het ongemak tot een minimum te beperken. Heeft u naar aanleiding van deze werkzaamheden vragen? Neem dan gerust contact op met de heer A. van Sluijs of mevrouw N. Velthuizen, afdeling Openbare Werken, via tel. 078 676 44 33. Zij staan u graag te woord.

gemeentehuis
Sportlaan 22
3299 XG Maasdam

postadres
Postbus 5455
3299 ZH Maasdam

telefoon
078 - 676 44 33

fax
078 - 676 19 58

e-mail
gemeente@binnenmaas.nl