Gemeente Alkemade


Mogelijke gevolgen herstraatwerkzaamheden


17-10-2008

Regelmatig vinden in opdracht van de gemeente wegwerkzaamheden plaats waarbij wegen en trottoirs opgehoogd en opnieuw bestraat worden. Een dergelijke ophoging kan gevolgen hebben voor particuliere tuinen. De aannemer neemt namelijk geen particuliere bestrating en tuinen mee in het werk. Daarom kan er een hoogteverschil ontstaan tussen het eind van uw particuliere voortuin en de opgehoogde openbare weg. De gemeente is niet verplicht dit hoogteverschil te verhelpen.

Het verzakken van wegen, bestratingen en tuinen is in onze streek door de slappe ondergrond -helaas- een normale situatie, waarmee iedereen om de zoveel tijd wordt geconfronteerd. De nadelige gevolgen hiervan zijn voor rekening van de grondgebruiker. Daarom bent u zelf verantwoordelijk voor het ophogen en laten aansluiten van uw tuin op de nieuwe opgehoogde bestrating.

De gemeente stelt als tegemoetkoming inwoners van de gemeente Alkemade tijdens de werkzaamheden maximaal 1m³ zand ter beschikking, hiermee kunt u zelf uw bestrating ophogen. Als u van dit aanbod gebruik wilt maken, verzoeken wij u contact op te nemen met de heer Koot van gemeente Alkemade, tel. (06) 12 23 18 24.

Ook de komende periode vinden herstraatwerkzaamheden plaats, een planning hiervan kunt u vinden bij de actuele verkeershinder.

Bijlagen :
Werkplanning herbestraten 2008 (22 Kb).pdf