Ingezonden persbericht


Persbericht

Persbericht: Zangeres Noël (13 jaar) verheft haar stem tegen castratie van biggen

De 13-jarige VWO scholiere Noël, bekend van het Junior Songfestival 2006, is net als veel van haar leeftijdgenoten, een hartstochtelijk dierenliefhebster. Voor de campagne van Varkens in Nood tegen castratie van biggen schreef ze het lied "Sluit jij je ogen en je oren?".

Noël maakt zich net als Varkens in Nood boos over de onnodige castratie en laat dit in haar scherpe teksten duidelijk horen. Noël: "Ik zag laatst op televisie hoe biggen gecastreerd werden. Ik vroeg me af waarom dit soort dingen gedaan worden en al speurend op internet kwam ik bij Stichting Varkens in Nood terecht. Vanaf dat moment was mijn interesse, maar vooral woede gewekt. En dat maakte mij vastberaden om iets voor de varkens te doen! En omdat ik van zingen houd, heb ik een lied gemaakt vóór de varkens en tegen de supermarkten."

Fragment Sluit jij je ogen en je oren:

"Vandaag zijn er in Nederland
Weer meer dan 60,000 biggetjes geboren
(koortje: ze zijn er wel maar je ziet ze niet)
Maar waarom zie ik dan
Nooit varkens in de wei
Want we proppen ze in stallen
Slopen onverdoofd hun ballen
Vijlen scherpe kiezen af en de schaar gaat in hun staart We knippen gaten in hun oren
Niemand wil het krijsen horen
Elke dag weer helse pijnen bijna niets blijft hem bespaard

En de supermarkten blijven steeds maar vragen om dit allemaal te doen Goh wat zijn het echte heren, laat die beesten maar castreren Over ruggen van die dieren innen zij hun dikke poen De kritiek kan hun niet deren, laat de varkens maar creperen"

Het lied 'Sluit jij je ogen en je oren?' van Noël is te beluisteren en te downloaden op: http://pers.varkensinnood.nl/fileadmin/Audio/Noel_-_Sluit_jij_je_Ogen_en_je_Oren.mp3

Varkens in Nood heeft voor deze campagne een speciale website: www.stopcastratie.nl