Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg , 17-10-2008

Drie arrestaties in Tilburgs uitgaanscentrum

TILBURG: De politie heeft vannacht tijdens het horecatoezicht in het Tilburgse uitgaanscentrum drie arrestaties verricht. De aanhoudingen werden verricht na een opstootje in een café aan de Heuvel.

De agenten kregen omstreeks 03.30 uur de melding dat er een opstootje was geweest in een café aan de Heuvel. Ter plaatse bleek dat een 20-jarige Tilburger kennelijk een glas tegen zijn gezicht had
gekregen. Daardoor had hij een verwonding boven zijn linkerwenkbrauw waardoor hij behoorlijk bloedde. Uit het onderzoek kwam naar voren dat hiervoor een 24-jarige Tilburger als verdachte in aanmerking kwam. Agenten zagen dat deze verdachte geslagen werd door een 22-jarige Tilburger. Beide verdachten werden aangehouden en zijn in verzekering gesteld. Een 21-jarige Tilburger die zich met deze arrestaties bemoeide en niet voldeed aan de vordering te vertrekken is eveneens aangehouden.

Tilburgse stapavonden staan bekend om gezelligheid en een goede sfeer, met alle ruimte om uit te gaan. Politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden. Wie het centrumgebied bezoekt met andere, minder goede bedoelingen, zoals het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, drugs- en overmatig
alcoholgebruik hoort daar niet bij! Bij zulke overlast komen agenten direct in actie. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet.

Politie arresteert koperdief op heterdaad

TILBURG: Een 19-jarige Tilburger is vannacht, na een melding van een alerte getuige, omstreeks 02.30 uur op heterdaad betrapt op
koperdiefstal.

De knaap was met een nog onbekende mededader op het dak van een supermarkt aan het Westerpark geklommen. Daar hebben ze koperdraad losgebroken. Agenten die positie hadden ingenomen zagen dat de dieven aan zijde van de Tobias Asserlaan een touw naar beneden lieten zakken. Een van de dieven gooide een grote hoeveelheid koperdraad naar beneden. Vervolgens klommen beide mannen naar beneden en renden weg. Een van de dieven werd direct gearresteerd. De politie rekent erop ook de tweede verdachte binnenkort te kunnen arresteren.

Belastingdienst en politie trekken samen op tijdens verkeerscontrole

TILBURG: De politie Tilburg Noord heeft donderdagavond in het
werkgebied in samenwerking met de Belastingdienst een grote
verkeerscontrole gehouden. Daarbij werd van de 364 gecontroleerd automobilisten slechts één bestuurder aangehouden die teveel had gedronken. De Belastingdienst nam tien auto's in beslag van
bestuurders die nog vorderingen hadden openstaan en incasseerde 3676 euro aan openstaande vorderingen.

De controleplaatsen waren, de Bosscheweg in Tilburg, de
Moergestelseweg in Oisterwijk en de rijksweg A-58 ter hoogte van Moergestel. Opvallend positief is het feit dat van de 364 blaastesten er maar 1 een te hoog alcoholgehalte aangaf. Een 57-jarige Tilburger liep tegen de lamp bij de controle in Moergestel. Hij blies 240 ugl, terwijl 220 ugl is toegestaan.

Twee automobilisten kregen een proces-verbaal omdat hun auto niet verzekerd was, ook kregen twee bestuurders die hun rijbewijs niet konden tonen een bekeuring.

Een 34-jarige Tilburgse werd aangehouden ter zake belediging. Tijdens de controle bleek dat zij nog een vordering van 459 euro had open staan. Nadat haar dit verteld was, begon zij te schelden en was niet meer voor rede vatbaar. Nadat ze diverse beledigingen had geschreeuwd naar de opsporingsambtenaren is zij aangehouden.

De Belastingdienst nam tien auto's in beslag in verband met
openstaande schulden, van in totaal 35.000 euro. Ook werd 3676 euro aan openstaande vorderingen geïncasseerd.

Arrestatie na huiselijk geweld

TILBURG: De politie heeft donderdagavond omstreeks 23.00 uur in de wijk Wandelbos een Tilburger gearresteerd die verdacht wordt van het mishandelen van zijn 47-jarige vriendin.

Het slachtoffer verklaarde dat haar man dronken thuis kwam. Hij bedreigde haar waarna de politie ter plaatse kwam. Agenten bemiddelden in de relationele twist en vervolgden daarna hun surveillance. Nadat de dienders weg waren werd de aangeefster door haar man in het gezicht geslagen. Ze rende naar buiten waarna hij haar nogmaals bedreigde. De verdachte verklaarde dat ze ruzie hadden gekregen omdat zijn vrouw zo zeurde. Hij had haar alleen een duw tegen haar schouders gegeven waardoor ze met haar hoofd tegen de muur kwam. Hij wilde snel naar huis om het weer goed te maken. Hij is echter in verzekering gesteld.

Recalcitrante 18-jarige automobilist aangehouden

TILBURG: De politie heeft donderdagavond omstreeks 21.00 uur tijdens een controle een 18-jarige Tilburger aangehouden die zich niet kon legitimeren. De agenten controleerden de Tilburger nadat zij gezien hadden dat hij bij de kruising van de Noordhoekring en de
Schouwburgring door het rode verkeerslicht gereden was. Daarvoor trok hij al de aandacht van de dienders door met piepende banden op te trekken en door op een bus te kleven. Nadat agenten hem aanspraken, vond hij het kennelijk nodig om tegen hen te roepen dat ze werken moesten zoeken en dat hij niets bij zich had en niet mee wilde werken. Hij bleef zich recalcitrant gedragen waarna de agenten hem hebben aangehouden. Hij krijgt nu niet alleen een bekeuring voor rood licht, maar ook voor het niet tonen van ID-bewijs / rijbewijs.

Veelpleger steelt dure geurtjes

TILBURG: In een luxe parfumerie aan de Heuvelstraat is donderdagmiddag een 33-jarige Tilburger betrapt op winkeldiefstal;. Hij nam twee damesparfums van het merk Jean Paul Gaulthier weg met een winkelwaarde van 126 euro. De parfums zaten in blikken. Een verkoopster zag dat hij de parfums onder een tijdschrift stopte, waarna hij de winkel uitliep zonder deze te betalen. Ze schakelde een beveiligingsbeambte in, die zag dat de veelpleger de parfums in een andere winkel in een tas stopte. De dief is conform afspraken met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Hij zal worden voorgeleid aan de
rechter-commissaris.

Politie op zoek naar doorrijder

TILBURG: Een 19-jarige Tilburgse heeft donderdagavond rugletsel opgelopen bij een verkeersongeval op de Gasthuisring. De tegenpartij is daarbij is doorgereden. Het slachtoffer werd met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in.

Het slachtoffer reed met haar scooter over de Gasthuisring. Op de kruising met het Wilhelminapark wilde ze rechtdoor rijden richting Goirkestraat. Een bestuurder van een rode bestelauto die op dezelfde weg reed, sloeg reed rechts af in de richting van de Veldhovenring en kwam in aanrijding met de scooter. Het slachtoffer kwam daardoor ten val. De bestelauto is doorgereden.

Auteur
Willem van Hooijdonk