Gemeente Den Haag

Fotograaf Aleksandravicius (litouwen)exposeert in stadhuis

Onder de titiel "Hare Majesteit in Litouwen en andere beroemde mensen", exposeert de litouwse fotograaf Algimantas Aleksandravicius zijn werk in het atrium van het stadhuis.

Naast 20 unieke foto`s van koningin Beatrix tijdens haar staatsbezoek aan Litouwen in juni dit jaar is er een serie van 15 bijzondere portretten van andere bekende personen, waaronder de Duitse schrijver en Nobelprijswinnaar Günter Grass, de Britse filmregisseur Peter Greenaway en de Russische kosmonaut Aleksej Leonov, die als eerste mens een wandeling door de ruimte maakte.

De expositie is georganiseerd door de ambassade van de Republiek Litouwen, het Litouws Cultureel Centrum en de gemeente Den Haag en is tot en met 31 oktober te zien in het Atrium van het Stadhuis aan het Spui 70.

Algimantas Aleksandravicius is een kunstfotograaf. Hij legt zich toe op het portretteren van schrijvers, kunstenaars, musici en acteurs, maar fotografeert daarnaast ook landschappen. In 2003 werd hij door Fuji Euro Press uitgeroepen tot de beste portretfotograaf van Europa. Het motto van Aleksandravicius is :De ziel vangen, is mijn streven. Voor zijn bevordering van de Litouwse kunst en cultuur is hij onderscheiden
door de president en de regering van Litouwen. Tijdens het staatsbezoek van koningin Beatrix aan Litouwen werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.