Politie Zuid-Holland-Zuid

17/10 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 17-10-2008 o Persberichten District I

TELEFOON WEG
DORDRECHT Een 23-jarige man uit Dordrecht is zijn telefoon kwijtgeraakt. Hij was op donderdagmiddag 16 oktober 2008 op het Bethlehemplein in Dordrecht. Iemand vroeg aan hem of hij even de telefoon van de 23-jarige mocht lenen. Vervolgens rende deze man weg. Hierna liep het slachtoffer verder met twee andere mannen. Een van de twee probeerde de tas van de 23-jarige te stelen. Hierin zat een computer. De verdachte sloeg de 23-jarige die uiteindelijk kans zag te vluchten. Hij rende een bedrijf aan de Spuiboulevard in en daar belde men de politie.

KWEKERIJ
HENDRIK-IDO-AMBACHT De politie heeft een hennepkwekerij ontmanteld. Agenten gingen op donderdag 16 oktober 2008 naar een woning aan de Landmanshof in Hendrik-Ido-Ambacht. Boven op zolder was de kwekerij met ongeveer 150 plantjes. Verder hing er nog een aantal toppen te drogen. Medewerkers van een gespecialiseerd bedrijf ruimde de kwekerij op. De politie stelt een nader onderzoek in.

DE WEG NAAR AMSTERDAM?
ZWIJNDRECHT Een mevrouw is haar portemonnee kwijt nadat iemand haar de weg naar Amsterdam vroeg. De 78-jarige vrouw uit Zwijndrecht pinde op donderdagmiddag 16 oktober 2008 geld net buiten een winkel aan de Burgemeester Jansenlaan in Zwijndrecht. Ze zag in de buurt een man van ongeveer 25/30 jaar zitten. Nadat de vrouw in haar auto stapte kwam deze man met nog iemand richting het voertuig. Hij vroeg de weg naar Amsterdam en stak zijn hoofd de auto in. Vervolgens legde de verdachte een landkaart neer op de tas van de vrouw. Later merkte de 78-jarige thuis dat haar portemonnee verdwenen was uit de tas.

FIETS
ZWIJNDRECHT De politie heeft na onderzoek een gestolen fiets teruggevonden. Een getuige waarschuwde op donderdagmiddag 16 oktober 2008 de politie. Hij zag die middag dat twee jongens bij het Vinkplein in Zwijndrecht een fiets meenamen die op slot stond. De getuige raakte de jongens kwijt. Maar uit het verhaal van de getuige herkende een agent een verdachte. Deze 13-jarige jongen uit Zwijndrecht meldde zich later met zijn moeder bij het bureau. Hij bekende dat de fiets in de berging van zijn woning stond. De politiemensen vonden daar inderdaad de fiets en deze ging terug naar de eigenaar.