Politie Drenthe

Vrijdag

Assen, 17-10-2008

Auto te water

ASSEN Op de Kanaalweg West in Assen rolde donderdagavond de auto van een 45 jarige vrouw uit die plaats in het kanaal. De vrouw had haar auto op een oprit geparkeerd maar was vergeten de auto op de handrem te zetten of in de versnelling te laten staan. Terwijl de vrouw naar binnen liep rolde haar auto langzaam achteruit en verdween in het water. Een bergingsbedrijf takelde de auto weer op het droge. (08-184554)

Bromfietser gewond

SMILDE Bij een verkeersongeval op de Rijksweg in Smilde raakte donderdagavond een 16 jarige bromfietser uit Beilen gewond. De jongeman reed over het fietspad. Een vlak voor hem over de weg rijdende bestelbus sloeg rechts af om een inrit in te rijden. De 26 jarige bestuurder uit Appelscha had de bromfietser niet gezien. Een botsing volgde waarna de bromfiets ook nog een boom raakte en in de sloot belandde. De bromfietsbestuurder is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. Een mobiel medisch team kwam met de traumaheli ter plaatse en verleende medische hulp. (08-184506)

Politie zoekt doorgereden automobiliste

ASSEN De politie is op zoek naar de nog onbekende bestuurster van een kleine grijze auto die donderdagmorgen op de Raadhuisstraat in Beilen een aanrijding veroorzaakte en daarna doorreed. De auto kwam op deze weg in botsing met een 77 jarige fietster uit Beilen. De vrouw kwam te vallen en verwondde daarbij haar rug en arm. Zij heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. De automobiliste reed zonder te stoppen door. Een getuige noteerde nog wel een kenteken en gaf dit aan het slachtoffer. Helaas klopt dit kenteken niet helemaal en daarom wil de politie ook graag in contact komen met deze getuige. Deze vrouw wordt verzocht te bellen met 0900-8844. (08-184430)

Politie controleert het verkeer

RODEN Bij een controle donderdagmorgen bij de basisschool aan de Kanaalstraat in Roden zijn drie automobilisten bekeurd omdat ze kinderen vervoerden die niet op de voorgeschreven wijze in een stoeltje of gordel zaten.

EMMEN Op de N391 bij Emmen vorderde de politie donderdagavond het rijbewijs in van een 20 jarige automobilist uit Nieuw Buinen. De man reed met 131 km per uur over deze 80 km weg.

COEVORDEN Bij verkeerscontroles in en rond Coevorden, Gees, Erm en Nieuw Amsterdam bekeurde de politie donderdag 19 overtreders. Twee keer voor een snelheidsovertreding binnen de bebouwde kom, zeven keer voor het rijden zonder goede verlichting, drie keer voor het niet dragen van de autogordel, vier keer voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs of niet bezitten van het juiste rijbewijs en vier keer voor het overtreden van andere gedragregels. 90 bestuurders moesten meewerken aan een blaastest. Niemand had teveel gedronken.

HOOGEVEEN Bij een verlichtingscontrole bekeurde de politie donderdagavond zes fietsers die de verlichting niet voor elkaar hadden.

Aanhangwagen gestolen

EMMEN Bij een winkel aan de Nijbracht in Emmen is donderdag een splinternieuwe huuraanhangwagen gestolen. De aanhanger stond op de parkeerplaats bij de winkel. De ketting waarmee de aanhanger was vastgekoppeld werd verbroken. Dit gebeurde midden overdag, tussen 11.00 en 17.00 uur. Het gaat om een gegalvaniseerde aanhanger met rode bak en blauwe huif. Op de bak zitten borden met het opschrift BO-RENT. (08-184505)

Inbraak sportkantine

DWINGELOO Onbekenden hebben tussen dinsdagavond en donderdagmorgen ingebroken in de kantine van de rugbyvereniging aan het Westeinde in Dwingeloo. Men kwam binnen door een raam open te breken. Uit de kantine zijn o.a. een computer, een paar lege bierfusten en een paar kratten bier gestolen. (08-184542)

Winkeldief betrapt

MEPPEL Personeel van een supermarkt aan Het Vledder in Meppel betrapten donderdagmiddag een 22 jarige man uit die plaats op het stelen van levensmiddelen t.w.v. ruim 20,-. De politie werd gewaarschuwd en op het politiebureau kreeg de man een proces-verbaal waarna hij in vrijheid is gesteld. (08-184496)

Bankpas gestolen

EMMEN Een 82 jarige man uit Emmen is donderdagmiddag de dupe geworden van een handige zakkenroller. De man had boodschappen gedaan in een supermarkt aan de Wenning in Emmen. Buitengekomen vroeg een jongeman hem om wat kleingeld te wisselen. Dat deed hij waarbij de jongeman kan zag ongemerkt zijn bankpas te stelen. Toen de man dit merkte en zijn pas liet blokkeren war er al 1000,- vanaf gehaald. Waarschijnlijk heeft de dief de pincode van de man afgekeken toen hij bij de kassa in de winkel afrekende. De politie stelt een onderzoek is. (08-184466)

Huiselijk geweld

HOOGEVEEN De politie hield in de nacht van donderdag op vrijdag in Hoogeveen een 42 jarige man uit die plaats aan. Hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn vriendin. Deze moest zich onder doktersbehandeling stellen. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

EMMEN Ook in Emmen kon in de nacht van donderdag op vrijdag een 43 man uit die plaats zijn handen niet thuis houden. Hij sloeg zijn vrouw die daarop de politie belde. De man is aangehouden en voor ander onderzoek ingesloten.

Pepperspray

EMMEN In het gebouw van het Kantongerecht aan de Hoofdstraat in Emmen is donderdagmorgen een 46 jarige vrouw uit Schoonoord aangehouden. De vrouw had een busje pepperspray in haar tas. Dit werd bij de toegangscontrole ontdekt waarop de politie werd gewaarschuwd. De vrouw legde op het politiebureau een verklaring af waarna ze met een proces-verbaal in vrijheid is gesteld. De politie nam de pepperspray in beslag. (08-184325)

Zie voor een bericht over een controle op overlast in het centrum van Emmen het bericht hierover op de homepage.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met telefoon 0592 451280.