Gemeente Ede

Nummer 195 / Ede, 17 oktober 2008

Burgemeester Van der Knaap reikt Koninklijke Onderscheiding uit aan inwoner Bennekom
De heer Piet Bouw Lid in de Orde van Oranje Nassau

De heer P. (Piet) Bouw uit Bennekom is onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Cees van der Knaap van Ede heeft hem donderdag 16 oktober 2008 de versierselen opgespeld die horen bij deze Koninklijke Onderscheiding. Dit gebeurde bij de opening van de jaarlijkse Kernhemshow in sporthal De Peppel in Ede.

De heer Bouw zet zich al 25 jaar op vrijwillige basis intensief in voor de hobbymatig georganiseerde kleindierenteelt op plaatselijk, provinciaal en landelijk niveau.
Hij is vanaf 1983 secretaris en penningmeester van de Edese Pluimvee Vereniging en was 23 jaar secretaris en penningmeester van de Welsumer Club, een landelijke speciaalclub van fokkers en liefhebbers van het kippenras de Welsumer.

Secretaris
Daarnaast voert hij al jaren het secretariaat van de Jongdierendag van de Edese Pluimvee Vereniging Ede van de jaarlijkse Kernhemshow. Ook was hij ruim 13 jaar tweede voorzitter en secretaris van de Jongdierendag Veluws Verband. Vanaf 1997 is hij bestuurslid op landelijk niveau voor de Kleindier Liefhebbers Gelderland.

Clubblad
De heer Bouw verzorgt vanaf 2000 het drukwerk van diverse clubbladen over de kleindierenteelt. Vanaf 2005 verzorgt hij de ledenadministratie voor landelijke bonden: de Nederlandse Konijnenfokkers en Kleine Knagers Bond, de Nederlandse Hoender/dwerghoender en sier- en watervogelsbond en de Nederlandse Bond van Sierduiven Liefhebbers. Sinds 2005 is hij ook financieel directeur van Kleindier Publikaties BV.
Zijn verdiensten hebben lokaal en regionaal een uitstraling naar de samenleving.

---