Politie Noord- en Oost Gelderland

Gewonden bij aanrijding

Oldebroek, 17-10-2008 o Op donderdag 16 oktober vond op de Zuiderzeestraatweg in Oldebroek een aanrijding plaats waarbij drie autos betrokken waren. Drie mensen raakten gewond en twee van hen zijn opgenomen in het ziekenhuis.

Een 34-jarige vrouw uit Oldebroek stond omstreeks 15.30 uur met haar auto voorgesorteerd op de Zuiderzeestraatweg om linksaf te slaan. Achter haar naderde een 19-jarige automobiliste uit Hattem. Zij was op dat moment even afgeleid en zag de stilstaande auto te laat. Een botsing volgde en hierdoor schoot de auto van de wachtende vrouw naar de andere rijstrook en kwam in aanraking met de auto van een 65-jarige man uit Lelystad.

Diverse hulpverleningsdiensten rukten uit om de Oldebroekse en haar 8-jarige zoontje, die beiden bekneld zaten, hulp te bieden. Nadat zij uit de auto waren bevrijd, zijn zij naar het ziekenhuis in Zwolle vervoerd. De moeder liep ondermeer rugletsel op, haar zoontje een gecompliceerde beenbreuk. Ook de Hattemse raakte licht gewond, zij werd ter plaatse behandeld.

De rijbaan is lange tijd afgesloten geweest in verband met de hulpverlening, het onderzoek door de verkeersongevallendienst en het afslepen van de zwaar beschadigde autos. De hulpverleningsdiensten spreken hun waardering uit voor de hulp die omstanders tijdens het ongeval leverden.