Politie Twente

Persberichten Politie Twente 17 oktober 2008

Gewapende overval tankstation

Enschede

Donderdagavond rond 20.15 uur heeft een gewapende man een tankstation aan de Kuipersdijk overvallen. De man kwam lopend het tankstation binnen en bedreigde de medewerker. Deze gaf onder bedreiging van het wapen geld uit de kassa af. Daarna verliet de man het tankstation in de richting van de Vlierstraat en Stroinkslanden. Het signalement van de man luidt: vermoedelijk tussen 20 en 25 jaar, ongeveer 1.90 tot 1.95 meter lang en gekleed in een donker trainingspak. Mensen die iets hebben gezien kunnen bellen met de politie op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800 - 7000. (08-131065)

Veelpleger aangehouden

Enschede

De politie hield op donderdag 16 oktober een 49-jarige man uit Enschede aan op verdenking van winkeldiefstal.

Oplettend winkelpersoneel van een winkel in de Klanderij in Enschede had opgemerkt dat een winkeldief zonder te betalen een camera meenam. De man werd aangehouden en direct overgedragen aan de politie.

Aangezien de winkeldief, een 49-jarige Enschedeër, een veelpleger is, werd hij door de politie in verzekering gesteld. Hij zal zich moeten verantwoorden bij Justitie. (08-130860)

Eén gewonde na aanrijding

Almelo

Eén inzittende van een personenauto is donderdag 16 oktober bij een aanrijding met een andere auto gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis.

Donderdagmorgen 16 oktober omstreeks 11.00 uur werd een aanrijding gemeld op de kruising Kemnade / Slot in Almelo. Bleek dat een 22-jarige automobilist uit Almelo over de Kemnade reed. Op de kruising wilde hij links af de Slot oprijden. Hierbij verleende hij geen voorrang aan een 67-jarige automobilist die over de Slot reed uit de richting van de Burcht.

Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 67-jarige werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. Beide auto's moesten worden afgesleept. (08-130767)

Bromfietser gewond na aanrijding met auto

Enschede

Een 39-jarige man uit Enschede raakte donderdagavond 16 oktober gewond, toen hij met zijn bromfiets op de Boulevard 1945 in Enschede werd aangereden door een automobilist.

Donderdagavond 16 oktober werd omstreeks 17.00 uur gemeld dat op de Boulevard 1945 in Enschede een aanrijding had plaats gevonden. Hierbij raakte een 39-jarige Enschedeër gewond. Bleek dat een 33-jarige automobilist uit het Duitse Neustadt over de Boulevard 1945 reed. Bij het tankstation nam hij de afslag en zag daarbij de bromfietser over het hoofd. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. (08-130986)

Zeventien personen aangehouden bij grenscontrole

Glanerburg/Enschede

Tijdens een veiligheidscontrole bij grensovergangen op verschillende locaties in Enschede en Glanerbrug zijn in totaal zeventien personen aangehouden wegens uiteenlopende strafbare feiten. Elf verkeersdeelnemers werden bekeurd.

Op donderdag 16 oktober voerde de politie Twente in samenwerking met de Gemeente Enschede, Koninklijke Marechaussee, Douane, parketpolitie, milieupolitie en de Duitse Polizei een grenscontrole uit op de N35 en bij de grensovergang in Glanerbrug. Door het grensoverschrijdend politieteam (GPT) werd gesurveilleerd in het grensgebied. De controle vond plaats tussen 15.30 en 21.30 uur. Het hoofddoel van de controle was het handhaven van de openbare orde en veiligheid. Hierbij werd bijzondere aandacht besteed aan alcohol- en drugsgebruik in het verkeer, alsmede aan overtredingen van andere wetgeving.

Tijdens de controle werden elf bekeuringen uitgedeeld, waaronder vier keer voor het ontbreken van verlichting aan voertuigen, twee keer voor het niet dragen van de gordel en vier keer voor het niet tonen van vereiste documenten. De auto van een 51-jarige man uit Enschede werd in beslag genomen, omdat de man niet kon aantonen dat het voertuig verzekerd was. De man kreeg bovendien een bekeuring, omdat de APK-keuring van het voertuig verlopen was.

De parketpolitie inde in totaal een bedrag van bijna 1400 euro aan openstaande boetes. Door alle samenwerkende instanties werden tijdens de controle negen personen aangehouden op Nederlands grondgebied. Een 24-jarige man uit Ahaus (D) werd aangehouden, omdat hij een auto bestuurde terwijl hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. De man kreeg een bekeuring en kon daarna weer in vrijheid gesteld worden. Een 25-jarige man uit Gütersloh (D) werd aangehouden, omdat hij nog gesignaleerd stond wegens verdenking van opzettelijke vrijheidsberoving (ontvoering) en openlijke geweldpleging c.q. zware mishandeling. De man is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. Een 35-jarige man uit het Franse Marseille werd aangehouden, omdat hij onder invloed van drugs zijn auto bestuurde. De man kon na het accepteren van een transactievoorstel door de Officier van Justitie het bureau weer verlaten. Een 56-jarige inwoner van het Hongaarse Budszentimihaly werd aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Bij ademanalyse op het politiebureau blies de man echter beneden de grens van het maximaal toegestane alcoholpromillage, dus kon hij het bureau zonder verdere gevolgen weer verlaten. Een 25-jarige Enschedeër en een 26-jarige man uit Gronau werden aangehouden, omdat in de auto waarin zij zaten een hoeveelheid wiet van circa 115 gram werd aangetroffen. Zij werden voor verhoor ingesloten. Twee personen werden aangehouden wegens openstaande boetes. Een 53-jarige Enschedeër bleek nog ruim 500 euro te moeten betalen. Ook bleek hij nog te kunnen worden aangehouden in verband met de faillissementswet. De man is ingesloten op het politiebureau. Een 20-jarige Enschedeër had nog 10 boetes openstaan met een gezamenlijke waarde van ruim 750 euro. Na betaling kon de man het politiebureau weer verlaten. Tenslotte werd een 25-jarige Enschedeër aangehouden, omdat in zijn auto een ploertendoder werd aangetroffen. De man kon na een verklaring te hebben afgelegd weer in vrijheid worden gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Op Duits grondgebied vonden eveneens acht aanhoudingen plaats, door de Duitse Polizei. Zeven personen werden aangehouden wegens bezit van een (gebruikers)hoeveelheid drugs. Eén persoon werd aangehouden wegens het rijden onder invloed van drugs.

De Douane controleerde twee bestuurders van motorvoertuigen die nog een naheffing van de BPM zullen krijgen. Bij één persoon werden 3000 sigaretten in beslag genomen.

Door de milieupolitie werd bij één persoon een vuurpijl aangetroffen, die in beslag genomen werd. Eén bestuurder bleek losliggende lading, zijnde gasflessen, te vervoeren. De flessen konden ter plaatse worden vastgezet, zodat de man zijn weg kon vervolgen. Naar drie personen werd een onderzoek ingesteld in verband met het vervoeren van oud ijzer. (08-130982)
Twee mannen aangehouden na inbraak

Enschede

Op dinsdag 14 oktober werd een man op heterdaad aangehouden tijdens een inbraak aan de Mastbos in Enschede. Onderstaand cursief afgedrukt persbericht werd op 14 oktober aan de media verstrekt.

De politie heeft onderzoek in deze zaak gedaan en als resultaat werden op donderdag 16 oktober een 19-jarige man en een 20-jarige man Enschede aangehouden. Beiden worden verdacht betrokken te zijn geweest bij de inbraak.

Man op heterdaad aangehouden na inbraak

Enschede

Een 20-jarige Enschedeër, kon op dinsdag 14 oktober op heterdaad tijdens een inbraak op de Mastbos in Enschede worden aangehouden.

Dinsdagmorgen 14 oktober omstreeks 03.10 uur kreeg de politie melding van een inbraak aan de Mastbos in Enschede. De politie kon daar een 20-jarige man uit Enschede aanhouden. Hij was in het bezit van een aantal gestolen goederen die net ontvreemd waren.

De man werden aangehouden en is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-129723)

Beginnend bestuurder met 0,97 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Hengelo

Een 21-jarige automobiliste uit Rijssen raakte op vrijdag 17 oktober haar rijbewijs kwijt, omdat zij onder invloed van alcohol een auto bestuurde en zij een beginnend bestuurder is.

Vrijdagmorgen 17 oktober omstreeks 1.40 uur controleerden surveillerende agenten, op de Parkstraat in Rijssen, een bestuurster van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobiliste, een 21-jarige vrouw uit Rijssen, alcohol genuttigd had, werd zij voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 0,97 promille uit. Het betreft een beginnende bestuurder, daarom werd het rijbewijs van de automobiliste ingevorderd. (08-129797)

Met ruim 1,52 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Vroomshoop

Een 36-jarige automobilist uit Vroomshoop mocht op donderdag 16 oktober zijn rijbewijs inleveren, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Donderdagavond 16 oktober omstreeks 23.45 uur controleerden surveillerende agenten, op de Hammerweg in Vroomshoop, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 36-jarige man uit Vroomshoop, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,52 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (08-131128)

tel. 053-4555588


---- --