Veilig Amsterdam


Stadsdeel Bos en Lommer: De nationale brandpreventieweken

rookmelders
17 oktober 2008

De nationale brandpreventieweken eindigen 25 oktober met de nationale rookmelderdag. Op 22 oktober staat de brandweer nabij de markt op het Bos en Lommerplein.

Rookmelders zijn een effectief middel om slachtoffers als gevolg van brand te voorkomen. Uit onderzoek is gebleken dat het aantal slachtoffers van brand in huizen mét een rookmelder de helft lager ligt dan in huizen zonder brandmelder. Dit jaar ligt dan ook het accent van de brandpreventieweken op het bereiken van de laatste 30% van de mensen zonder rookmelder.

Op woensdag 22 oktober tussen 12.00 uur en 16.00 uur staat de brandweer met een marktkraam nabij de hoofdentree van de markt op het Bos en Lommerplein. Buurtbewoners kunnen indien ze nog niet over een rookmelder beschikken op een white bord schetsen hoe hun woonhuis is opgebouwd waarna de brandweer adviseert waar de rookmelder het best kan worden gemonteerd. Indien de betreffende persoon hulpbehoevend is, kan voor de montage eventueel een afspraak worden gemaakt waarop de brandweerkazerne den Brielstraat langs komt om daarin te voorzien

Wilt u meer informatie over rookmelders dan klikt u hier.