Veilig Amsterdam


Campagne Uniforme(n) Handhaving van start

Handhavers poster
17 oktober 2008

In de tweede week van oktober is de Campagne Uniforme(n) Handhaving van start gegaan. Doel is de aandacht te vestigen op het uniformer handhaven van regels. De gemeente streeft naar een uniformere handhaving van de regels. Voor zowel de burger als de gemeente zelf wordt het allemaal eenduidiger.

Eén naam
Er waren verschillende benamingen voor de handhavers in Amsterdam. In het ene stadsdeel heetten ze bijvoorbeeld milieuagent en in het andere stadsdeel reinigingsagent. Daarnaast waren er parkeercontroleurs en marktmeesters. Daar komt nu maar één naam voor: handhaver openbare ruimte.

Eén uniform
Om de overeenstemming voor de burger duidelijker te maken krijgen de handhavers allemaal eenzelfde uniform. Deze uniformen worden voor het eerst in het openbaar vertoond tijdens een modeshow op de Dam. Die staat gepland op 20 november 12.15 â 13.15 uur.

Campagne
Om het publiek te attenderen op de nieuwe vorm van handhaven zijn er posters, advertenties, een publieksfolder en spots op AT5. Ook is er een tijdelijke website: www.handhaven.amsterdam.nl. Deze site geeft informatie maar nodigt bezoekers vooral ook uit te reageren.

De campagne loopt tot en met 30 november.