Wecycle in Sliedrecht, kinderen zamelen bijna 700 oude apparaten in

17/10/2008 12:29

Stichting NVMP

De Wecycle inzamelwedstrijd voor basisscholen is in Sliedrecht een groot succes geworden. Gezamenlijk werden door vier lokale basisscholen bijna 700 afgedankte kleine elektrische apparaten ingezameld die anders misschien in de afvalbak zouden zijn beland!

De gemeente Sliedrecht ondersteunt de landelijke Wecycle campagne. Op woensdagmiddag 15 oktober werd met een ondertekening door de heer van de Ven, wethouder van Openbare werken van Sliedrecht en de heer Schonk, directeur a.i. van de NVMP namens de producenten en importeurs van elektrische apparaten en spaarlampen de onderlinge samenwerking bekrachtigd. "Belangrijkste doelstelling van Wecycle is om door samenwerking tussen gemeenten, bedrijfsleven en consumenten tot nog betere inzamelresultaten te komen van afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen" zegt Schonk. "Zodat die apparaten en lampen op een verantwoorde wijze kunnen worden gerecycled."

Grote winnaar was basisschool Anne de Vries met maar liefst 256 apparaten! Hiervoor ontvingen ze uit handen van wethouder van de Ven speelelementen voor het schoolplein. Maar ook de andere basisscholen, OBS Henri Dunant, OBS de Wilgen en OBS Roald Dahl hadden allemaal tussen de 100 en 200 apparaten weten te verzamelen. Ook zij kregen voor deze prestatie een leuke opkikker voor het schoolplein. Als aandenken kregen de kinderen een speciaal Wecycle t-shirt.

De feestelijke ondertekening en prijsuitreiking vond plaats op de milieustraat van Sliedrecht, voor vele inwoners een bekende locatie en zoals de kinderen hadden geleerd, de brengplaats voor afgedankte elektrische apparaten en kapotte spaarlampen!

Tijdens zijn speech onderstreepte wethouder van de Ven het belang van samenwerking. "Consumenten, bedrijfsleven en overheid kunnen er alleen samen voor zorgen dat de leefomgeving ook in de komende jaren bewaard wordt voor de volgende generaties." En hij prees de grote betrokkenheid van de kinderen, docenten en begeleiders tijdens deze actie. "En dat is nu precies waar Wecycle voor staat, want recyclen, dat doe je samen!" besloot hij zijn betoog.

Meer informatie over Wecycle is terug te vinden op de site www.wecycle.nl

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.