Politie Rotterdam Rijnmond

Vrijdag 17 oktober 2008

* MAN OVERLEDEN NA MOTORONGEVAL
Een 50-jarige man is vanochtend om het leven gekomen bij een motorongeval. Vrijdagochtend rond zes uur reed de inwoner van Hellevoetsluis over de Botlekweg in de richting van Rotterdam. Ter hoogte van de Botlekbrug reed hij door nog onbekende oorzaak tegen de vangrail op de middenberm.
Het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De technische ongevallen dienst onderzoekt de exacte toedracht van het ongeval.


* VIJF MINDERJARIGEN AANGEHOUDEN BIJ POLITIEBUREAU

ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft vijf jongeren aangehouden voor openlijke geweldpleging.
Donderdagavond rond half zes kwam een moeder met haar zoon aan het politiebureau. Even daarvoor had haar zoon, een 13-jarige Rotterdamse jongen, gefietst op de Smitshoekseweg ter hoogte van de speeltuin. Daar werd hij tegengehouden door een groepje van vijf jongens. Ze hielden zijn fiets vast en trokken eraan. Op een moment kon de jongen snel wegfietsen, waarna een van de jongens tegen de achterkant van zijn fiets trapte.
De jongen kwam geschrokken thuis, waarna hij met zijn moeder aangifte ging doen op het politiebureau.
Op het moment dat de moeder en een politieman naar buiten gingen om de schade te bekijken, zagen ze het groepje van de vijf jongens langs het bureau lopen. Agenten zijn hierop onmiddellijk naar buiten gegaan, om het vijftal aan te houden. De Rotterdamse jongens in de leeftijd van 9, 10, 11, 12 en 15 jaar oud zijn ingesloten voor nader onderzoek.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD: GROTE HOEVEELHEID HENNEP AANGETROFFEN

EIGENAAR AANGEHOUDEN
KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - Politieagenten van district Oost ontmantelden maandag 13 oktober een hennepkwekerij. In een woning aan de IJsseldijk werd na verschillende tips een onderzoek uitgevoerd. Hierbij troffen de agenten rond kwart voor tien een hennepkwekerij aan aan. Deze was verdeeld over twee ruimtes. In totaal zijn er 852 planten in beslag genomen. Ook werd er 16 kilo 'geknipte' hennep aangetroffen in vuilniszakken. Dit is in beslag genomen voor vernietiging samen met de materialen om de drugs te vervaardigen.
De stroomleverancier heeft aangifte gedaan van stroomdiefstal. De eigenaar van de hennepkwekerij, een 20-jarige inwoner van Hoogvliet, heeft zich woensdagmiddag gemeld op het politiebureau. Hij is aangehouden en voorgeleid.


* POLITIE HOUDT INBREKER AAN
EILANDEN / SPIJKENISSE - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag rond kwart over twee in een woning aan de Wiekstraat een 20-jarige inbreker aangehouden. Naar aanleiding van een melding van een inbraak gingen politiemedewerkers naar de woning. In het pand werd de 20-jarige man uit Spijkenisse op heterdaad aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELEN RET-MEDEWERKER

ROTTERDAM-OOST / STRUISENBURG - De politie heeft donderdagmiddag rond kwart over twaalf op de Oostzeedijk een 47-jarige man uit Achthuizen aangehouden voor het mishandelen van een RET-medewerker.
Naar aanleiding van een onenigheid werd een 24-jarige medewerker van de RET door de verdachte verwond aan zijn gezicht. Het slachtoffer werd ter plaatse behandeld door ambulancemedewerkers. De politie hield de man uit Achthuizen aan en bracht hem over naar het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.


* POLITIE ONDERZOEKT DIEFSTAL VELGEN OP CARPOOLPLAATS

STELLENDAM / EILANDEN - De politie onderzoekt een diefstal van een set autovelgen op de Korteweg en is op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien hebben.
Op woensdag 15 oktober werden tussen half drie 's middags en half twaalf 's avonds op een carpoolplaats aan de Kortweg de velgen van een personenauto weggenomen. Tevens werd het linkervoorscherm van de auto beschadigd. Vermoedelijk is de schade ontstaan bij het optillen van het voertuig. De politie vraagt getuigen, of mensen die anderszins informatie over de diefstal hebben, om contact op te nemen met het wijkteam van Goeree-Overflakkee op 0900-8844 of via M. Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.


* VERLICHTINGSCONTROLE
MAASSLUIS - Politiemensen van het district Waterweg-Noord hebben donderdagavond een verlichtingscontrole gehouden op diverse locaties. In totaal kregen 11 bestuurders een bekeuring voor het niet voeren van verlichting.
Het voeren van verlichting is noodzakelijk om goed zichtbaar te zijn in het verkeer. Dit kan ernstige ongelukken voorkomen.


* VERKEERSCONTROLE GEHOUDEN
Naar aanleiding van verschillende klachten over hard rijdende voertuigen heeft de politie donderdagmiddag een verkeerscontrole gehouden op de Olympiaweg.
Hier werden passerende automobilisten gecontroleerd tussen één en drie uur. In totaal reden 15 automobilisten te hard. De hoogst gemeten snelheid was 95km/u: een snelheidsovertreding van 45 km/u.


* POLITIE ARRESTEERT MAN NA LASTIGVALLEN MEERDERE PASSANTEN

Politiemensen van het district Noord hebben donderdagavond een 24-jarige man uit Den Haag aangehouden.
De man wordt verdacht van het lastigvallen van meerdere mensen nadat hij op de Provenierssingel in meerdere auto's probeerde in te stappen.
Eerder die avond was de verdachte door politiepersoneel gevorderd om naar huis te gaan nadat hij de agenten had gebeld over een A4'tje dat verscheurd was. De Hagenaar bleek onder invloed van alcohol te verkeren.
Kort na dit gesprek kreeg de politie de melding dat de man meerdere mensen had lastiggevallen. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten.


* POLITIE ONDERZOEKT INBRAAK SPORTCOMPLEX

EILANDEN / ZUIDLAND - De politie onderzoekt een inbraak in een sportcomplex aan de Molendijk.
Politiemensen werden op donderdagmiddag rond één uur gealarmeerd over de inbraak. Uit onderzoek bleek dat een biertap open was gezet. Tevens stonden kranen stromend aan, lagen er lades op de grond en was een deurruit vernield. Bij de inbraak werden enkele goederen en een geldbedrag weggenomen. De beheerder van het complex heeft aangifte gedaan op het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.


* VROUW WORDT SLACHTOFFER VAN BABBELTRUC
ROTTERDAM - Donderdagochtend om ongeveer kwart over elf werd er aangebeld bij een 28-jarige vrouw aan de Petrarcastraat. Aan de deur stond een ongeveer 27-jarige man die vertelde dat hij de broer van haar buurman was, maar dat zijn broer nu niet thuis was. Hij wilde geld lenen voor zijn zieke moeder. De vrouw geloofde het verhaal en gaf de man geld mee. Ook is zij nog met hem gaan pinnen. Het geld heeft zij niet meer teruggekregen. Deze methode is al regelmatig toegepast als babbeltruc en de politie waarschuwt dan ook hier alert op te zijn en niet in te gaan op dit soort verzoeken van vreemden.


* BROMFIETSCONTROLE
Politiemensen van het district West hebben donderdagmiddag en
-avond een bromfietscontrole gehouden op het Heiman Dullaertplein, gericht op bezoekers van de kermis.
De politie schreef, na het controleren van 28 bromfietsen en 7 personauto's, 41 bekeuringen uit voor onder meer een te hoge constructiesnelheid, onverzekerd rijden, rijden met een snelheidsbegrenzer en niet handsfree bellen.


* POLITIE HOUDT OVERLASTACTIE
ROTTERDAM CENTRUM- Op donderdag van half zes tot half twee 's nachts hielden agenten in de omgeving van het Oude Westen een overlastcontrole gehouden. Bij deze actie waarbij politiemensen in burger aanwezig was en assistentie van politie te paard en de politiehondenbrigade, zijn dertien bekeuringen uitgedeeld voor overlast. Onder andere voor openlijk drugsgebruik en rijden onder invloed. Er is één aanhouding verricht voor het in bezit hebben van verdovende middelen en eenmaal werd het rijbewijs ingenomen.


* POLITIE HOUDT FIETSVERLICHTINGCONTROLE
ROTTERDAM-CENTRUM - In het kader van de verkeersveiligheid heeft de politie op donderdagavond tussen half negen en tien uur op de Coolsingel een fietsverlichtingcontrole gehouden. Agenten bekeurden in totaal 20 fietsers voor het niet voeren van een correcte fietsverlichting.


* SILZITTING VOOR SLAANDE MEISJES
VLAARDINGEN - Politieagenten van district Waterweg-Noord hielden donderdagmiddag drie meisjes aan. Het drietal mishandelde rond kwart over vier een meisje op de Dirk de Derdelaan. De politie werd gewaarschuwd en gealarmeerde agenten waren snel aanwezig. Zij hielden de drie meisjes uit Schiedam, Vlaardingen en Maassluis (13, 13 en 15) aan en brachten hen naar het politiebureau. Hier bleek dat zij geholpen werden door nog twee meiden. Deze worden in de loop van de week aangehouden. De daders krijgen een Sil zitting.
Het slachtoffer, een 15-jarige meisje uit Vlaardingen, liep diverse kneuzingen op bij de mishandeling. Zij heeft aangifte gedaan.