Persberichten Rijn & Venen, 12.35 uur

Utrecht, 17-10-2008

Honderden reflectorpaaltjes gesneuveld

HARMELEN Een automobilist met een slok te veel op reed in de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 oktober honderden reflectorpaaltjes omver.

Rond 02.55 uur trof een medewerker van de ANWB een verwarde automobilist in de berm van de Rijksweg A12 aan. Hij waarschuwde de politie en agenten gingen ter plaatse. Zij spraken met de automobilist, een 28-jarige man uit Rotterdam. Hij rook sterk naar alcohol en uit de blaastest bleek dat hij te veel had gedronken. Daarop werd hij aangehouden. De agenten zagen dat de auto behoorlijke schade aan de voorkant had, maar het was onbekend hoe die was ontstaan.

De agenten namen contact op met Rijkswaterstaat. Daarbij bleek dat de automobilist op de Rijksweg A12 na de afslag Woerden, in de richting van Utrecht, op de linkerrijstrook had gereden. Vervolgens is hij op de daar links van gelegen redresseerstrook gaan rijden tot de afrit De Meern. Hierdoor reed hij de daarop geplaatste reflectorpaaltjes omver, waardoor er 200 daarvan onherstelbaar werden beschadigd. De Rotterdammer nam afslag De Meern en reed de A12 in de richting van Den Haag op. Daar strandde hij ter hoogte van benzinestation Bijleveld, doordat zijn radiateur bij de aanrijdingen was beschadigd en leeg was gelopen.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de verdachte 480 ug/l, meer dan twee keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed en doorrijden na een aanrijding.

Ongeval op de kruising IJsseloord-Rivierenlaan getuigen gezocht

WOERDEN Op donderdagavond 16 oktober heeft omstreeks 19.30 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een automobilist en een fietser. Dit gebeurde op de kruising IJsseloord-Rivierenlaan.

De fietser, een 61-jarige man uit Woerden, kwam uit de richting van de Molenvlietbaan. De auto met daarin een 24-jarige man uit Woerden als bestuurder, kwam van IJsseloord en sloeg linksaf de Rivierenlaan op. Als gevolg van de botsing belandde de fietser op het trottoir en liep daarbij hoofdletsel op. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie doet momenteel onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. In dat kader komt de politie ook graag in contact met getuigen die het ongeluk zagen gebeuren, dan wel andere nuttige informatie hebben. Dit kan via nummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Ongeval met letsel

WOERDEN Op donderdagavond 16 oktober heeft omstreeks 22.45 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een bromfiets. Dit gebeurde op de kruising van de Kerkstraat met de Havenstraat/Kerkplein.

Bij de aanrijding raakte de bromfietser, een 26-jarige man uit Woerden gewond. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De 41-jarige bestuurster van de auto werd aangehouden omdat zij vermoedelijk teveel had gedronken. Op het bureau blies de vrouw 305 ug/l. Tegen haar is proces verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed.