Gemeente Enschede

Muur met wandgraven uniek

Oosterbegraafplaats genomineerd voor International Funeral Award

De Oosterbegraafplaats is genomineerd voor de International Funeral Award (IFA) in de categorie `Best off 1999-2008'. Ook voor de speciale award voor het meest bijzondere project van de afgelopen 10 jaar - de Adelaarstrofee - komt Enschede in aanmerking.

De Oosterbegraafplaats won de IFA in 2005 al vanwege de muur met wandgraven en urnennissen. Op de Oosterbegraafplaats bestaat sinds 2005 de mogelijkheid om in een wandgraf begraven te worden. In een wandgraf wordt de kist bovengronds in een nis geschoven. In Zuid Europa heel gebruikelijk, maar hier een zeer vernieuwende manier van begraven.

De IFA bestaat tien jaar en heeft de vijf meest toonaangevende winnaars uit deze periode voorgedragen voor de `Best off' award voor steden en gemeenten. De jury vindt nog steeds dat de wandgraven zo innovatief en vernieuwend zijn dat Enschede bij de genomineerden hoort. Ook voor de Adelaarstrofee voor het meest speciale project uit de afgelopen tien jaar is Enschede genomineerd.

Op 25 oktober worden de winnaars bekend gemaakt in het Hilton Hotel in Antwerpen. M. Kiekebosch (Hoofd Begraafplaatsen en Gedenkparken) en J. Hardiek (Beheerder Begraafplaatsen) hopen daar namens de gemeente Enschede de awards in ontvangst te mogen nemen.

Geplaatst: 17 October 2008.

17 oktober 2008