Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

LEI-rapporten

17 oktober 2008 - kamerstuk

Kamerbrief waarin de minister twee door het LEI opgestelde rapporten aan de Kamer aanbiedt. Het LEI heeft onderzoek gedaan naar de mogelijke effecten van wijzigingen in het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid.

Meer informatie

* LEI-rapporten
Kamerstuk | 17-10-2008 | PDF-Document, 31 kB
Voor downloaden van PDF-bestanden: Zie het origineel
+ Gedroogde groenvoeders en herziening van het EU-beleid Rapport | 17-10-2008 | PDF-Document, 387 kB + Vlas en vezelhennep en herziening van het EU-beleid Rapport | 17-10-2008 | PDF-Document, 511 kB

Geachte Voorzitter,

Op 9 juni 2008 heb ik u een brief gestuurd met het kabinetsstandpunt over de wetgevingsvoorstellen van de Europese Commissie betreffende de zogenaamde health check van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid1.
Een van de onderwerpen in de wetgevingsvoorstellen betreft het verder ontkoppelen van Europese premies. In mijn brief heb ik aangegeven dat ik met de betrokken sectoren en hun maatschappelijke omgeving een discussie ben aangegaan over de gevolgen van verdere ontkoppeling.
Ten behoeve van deze discussie heb ik het LEI-onderzoek laten doen naar de mogelijke effecten van wijzigingen in het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid. De onderzoeken zijn mede tot stand gekomen na overleg met breed samengestelde klankbordgroepen waarin onder meer diverse geledingen van de sector en provincie vertegenwoordigd waren. Hierbij bied ik de studies aan. Het betreft:

- Vlas en vezelhennep en herziening van het EU-beleid (LEI 2008-050).
- Gedroogde groenvoeders en herziening van het EU-beleid (LEI 2008-051).

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUUR EN
VOEDSELKWALITEIT,

G. Verburg