Deelgemeente Oud-West Amsterdam


Digitaal panel wil meer kleur in het groen

17 oktober 2008
Het digitaal panel van stadsdeel Oud-West is bevraagd over groen. Een meerderheid ziet graag meer kleur en bloemen. 496 van de 1106 panelleden deden mee aan de enquête.

Het onderhoud van het groen wordt met een 6,8 gewaardeerd. Opvallend is dat een grote meerderheid van de panelleden meer geveltuinen en bloembakken wil en ook meer bloeiende in plaats van groene heesters. Het stadsdeel zal daar werk van maken. Ook gaat het stadsdeel op een aantal plekken voorjaarsbollen planten. De panelleden zijn geraadpleegd over wat daarvoor de beste plekken zijn, zoals het Kwakersplein en het WG-terrein.

Stadsdeelwethouder Werner Toonk hierover: "Ik waardeer al deze reacties van de panelleden heel erg. Volgend voorjaar zullen de resultaten zichtbaar zijn in de vorm van de ontluikende voorjaarsbollen."

Oud-West is een stenig stadsdeel dat grenst aan het Vondelpark. Het stadsdeel onderhoudt het groen en stimuleert het aanleggen van geveltuinen en het plaatsen van bloembakken. Volgens de panelleden is het stadsdeel daarmee goed bezig. Een panellid schrijft: `Jullie doen erg je best het geheel op te fleuren!' en een ander: `Ik vind de geraniumtorens aan de bruggen geweldig.'

De combinatie van de wensen van de bewoners en het beleid van het stadsdeel leidt tot een steeds `bloemiger' en minder `stenig' stadsdeel. De leden van het panel hebben met het invullen van de enquête en de vele suggesties hieraan bijgedragen.