Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Oosterhout, 17-10-2008

Sleeuwijker bedreigt plaatsgenoten met een honkbalknuppel

SLEEUWIJK: De politie heeft vannacht omstreeks 23.00 uur op de Esdoornlaan een 35-jarige Sleeuwijker gearresteerd die verdacht wordt van het bedreigen met een honkbalknuppel van twee plaatsgenoten. Hij vermoedt kennelijk dat zij weten wie er onlangs zijn autobanden heeft lek gestoken en eiste van hen dat zij hem de naam van de dader zouden geven Bovendien bleek hij zijn auto te hebben bestuurd terwijl hij onder invloed was van alcohol. Hij blies 305 ugl. De verdachte is in verzekering gesteld.

De politie kreeg omstreeks 22.10 uur een melding dat op een adres in Sleeuwijk problemen waren. Er zou daar een man aan de deur staan dreigen met een honkbalknuppel. Ter plaatse bleek de dader al vertrokken te zijn. De bewoner vertelde dat de dader van hem wilde weten wie 14 dagen geleden zijn autobanden had lek gestoken. Hij had met een honkbalknuppel gedreigd de auto die op de oprit stond en de voordeur te vernielen. Vervolgens bleek hij dezelfde dreigementen ook had geuit in de richting van een 19-jarige vriend van de bewoner, eveneens woonachtig in Sleeuwijk. Deze jongeman deed direct aangifte. Hij vertelde dat die man hem met zijn auto had gesneden, terwijl hij op een scooter reed. Hij was vervolgens door die dader en door een hem onbekende man aan zijn nek vast gehouden en met een knuppel bedreigd. Ook aan hem werd dezelfde indringende vraag gesteld als die aan zijn vriend. Zijn scooter raakte beschadigd.

Politie op zoek naar woninginbreker

WASPIK: De politie is met een onderzoek gestart naar aanleiding van een inbraak die vannacht heeft plaats gevonden in een woning aan het Hof van Polanen. De bewoners werden in hun slaapkamer verrast door een inbreker. Er is onder meer een TV gestolen.

De bewoners werden omstreeks 05.45 uur gewekt door een mannenstem die onder meer riep: Waar is het geld". Hierna rende de inbreker weg. Hij is gevlucht via de achterdeur. Deze deur was geforceerd. Er is onder meer uit de woonkamer een televisie gestolen. Het signalement van de dief is onbekend, omdat hij met een licht op de bewoners schreef konden ze hem niet goed zien.

Politie onderzoekt inbraak in gemeentehuis

OOSTERHOUT: De politie onderzoekt een inbraak in het gemeentehuis aan het Slotjesveld die vanmorgen omstreeks 08.30 uur werd ontdekt. De inbreker heeft kennelijk een ladder geplaatst tegen de zijgevel. Daarna werd een ruit ingeslagen van een kantoorruimte. Vervolgens is een kluis open gebroken. Er is een nog onbekend geldbedrag
buitgemaakt. De Technische Recherche heeft een sporenonderzoek ingesteld.

Auto gestolen bij woninginbraak

MADE: Vanmorgen werd omstreek 06.45 uur ontdekt dat in een woning aan de Gijster is ingebroken. De inbreker heeft ook de auto van de bewoner gestolen.

De inbreker heeft een gaatje geboord in het kozijn van het zijraam aan de voorzijde van de woning. Daarna kon hij dit ramen openen en naar binnen klimmen. Hij heeft een laptop en de autosleutels gestolen. Met deze sleutels heeft hij vervolgens de auto, een BMW voorzien van het kenteken 60-TL-SX gestolen. De politie heeft een aangifte opgenomen van de gedupeerde eigenaar.

Jeugdige brandstichter aangehouden in Oosterhout

OOSTERHOUT: De politie heeft donderdagmiddag een 12-jarige
Oosterhoutse jongen aangehouden die betrokken is geweest bij het in brand steken van de deuren van de basisschool aan de Kruidenlaan. Het onderzoek naar de andere dader wordt vervolgd.

Woensdagmiddag rond 16.10 uur ontdekte een leerkracht die op school zat te werken dat er door vandalen brand werd gesticht. De
onderwijzeres zag dat er een steekvlam onder de hoofdingang van de gymzaal door naar binnen kwam. Ze zag nog twee jongens hard wegrennen. De twee deuren van deze ingang zijn zwaar beschadigd. In het roet was een tekst geschreven met een naam en een afkorting. De politie nam een aangifte op van de docent. Er bleek de dag ervoor ook al een brandje gesticht te zijn. De politie stelde de gemeente in kennis, waarna door zowel politie als door Handhaving extra toezicht werd gehouden. Ook het Buurtbeheer Kruidenbuurt werd geïnformeerd.

Tijdens het onderzoek kwam de politie op het spoor van één van de vermoedelijke daders. Na overleg met de officier van justitie werd besloten de verdachte aan te houden. Hij vertelde dat hij op het winkelcentrum Arkendonk wasbenzine had gekocht. Samen met een andere jongen had hij de inhoud van de fles op de gymzaaldeur gegoten om daarna met een aansteker de deur in brand te steken. Hij schrok van de steekvlam die ontstond en was daarna met de andere jongen snel weggefietst. De politie stelt nog een onderzoek in naar de mededader.

Rijder onder invloed aangehouden

WAALWIJK: Een 34-jarige Waalwijker is donderdagavond omstreeks 22.10 uur betrapt op het rijden onder invloed. Hij werd met zijn auto gecontroleerd op de Akkerlaan. Hij blies 375 ugl.

Hij vertelde de agenten dat hij tijdens een etentje twee glazen bier en twee glazen wijn had gedronken. Voorafgaand aan het diner had hij één pilsje genuttigd. Hij kan een proces-verbaal tegemoet zien.

Dongenaar slachtoffer wisseltruc

DONGEN: Een 72-jarige man uit Dongen is deze week het slachtoffer geworden van een wisseltruc. Hij is voor 300 euro benadeeld. De aangever had woensdagmiddag gepind op het Looiersplein. Daarna werd hij aangesproken door een man van circa 25 jaar oud die een licht getinte huidskleur had. Deze man die erg vriendelijk overkwam vroeg aan hem of hij twee euro kon wisselen. Het slachtoffer maakte zijn portemonnee open en wisselde het gevraagde geld. Later merkte hij dat alle zojuist gepinde bankbiljetten uit zijn portemonnee waren gehaald. De politie stelt een nader onderzoek in.

De politie waarschuwt voor deze vorm van diefstal. Ook in het Bredase Ginneken werd vorige week geprobeerd geld te stelen, door de aandacht af te leiden middels een wisseltruc. Hier had de dader het voorzien op winkels. Voor zover bekend bleef het daar bij pogingen.

Auteur
Willem van Hooijdonk