Onze Lieve Vrouwe Gasthuis


van Bestuur OLVG benoemd

Persbericht: Nieuw lid Raad van Bestuur OLVG benoemd

Amsterdam, vrijdag 17 oktober 2008

Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) te Amsterdam heeft per 1 maart 2009 de heer drs. P.E. (Peter) van der Meer MBA benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van het OLVG.

Peter van der Meer (46 jaar) maakt sinds januari 2001 deel uit van de Raad van Bestuur van het Medisch Centrum Haaglanden te Den Haag; vanaf januari 2007 als voorzitter. Voorheen had de heer van der Meer zitting in de Raad van Bestuur van Ziekenhuis Leyenburg in Den Haag, waar hij eind 1995 werd benoemd tot Manager Financiën en Administratie. Vanaf 1997 maakte hij deel uit van de directie van dit ziekenhuis. Voordat Van der Meer in Ziekenhuis Leyenburg aan de slag ging, was hij hoofd Financieel Economische Zaken van het Psychiatrisch Centrum Zuid-Nieuw-West in Amsterdam. Van der Meer is maatschappelijk actief in verschillende bestuursfuncties, onder meer als voorzitter van het Bestuur van de Stichting Transmurale Zorg.

Na acht jaar bestuurder te zijn geweest van het MC Haaglanden kiest Peter van der Meer voor een nieuwe uitdaging als lid van de Raad van Bestuur van het OLVG. Met het benoemen van Peter van der Meer versterkt het OLVG zijn Raad van Bestuur met een deskundig en uitermate betrokken bestuurder.