Gemeente Elburg

onder het motto: smen doen

171008 Reclamebeleid uitgevoerd onder het motto: sámen doen

Persbericht

Elburg, 17 oktober 2008

Reclamebeleid uitgevoerd onder het motto: sámen doen

In een bijeenkomst in restaurant De Haas op donderdag 16 oktober lichtte Gerrit Wijnne in een van zijn laatste publieke optredens als wethouder, de uitkomsten van het beleid voor de binnenstad en de haven met betrekking tot het (licht-)reclamebeleid toe. De doelstelling was om het monumentale karakter van de stad te versterken.

Hij gaf aan dat het plan uitgevoerd is naar de eisen die de raad had gesteld. Echter, een goede uitvoering kon alleen bereikt worden door intensief samen te werken met het bestuur van de Winkeliers Vereniging Elburg (WVE). Het resultaat is een rustiger straatbeeld, waarbij de panden beter tot hun recht komen. Nog niet overal worden de nieuw aangedragen mogelijkheden benut, maar wellicht spelen financiële overwegingen hierin een rol. Daarom zal de heer Wijnne in zijn portefeuilleoverdracht aan Jan Polinder hem zeker vragen het onderwerp warm te houden. Het gaat dan o.a. om de financiële mogelijkheden die de raad kan bieden om de panden en winkels blijvend positief te onderscheiden.

De voorzitter van de WVE, Atie van Geest, dankte de heer Wijnne voor het onderkennen van de inzet. Ondanks dat er in bepaalde gevallen discussie en kritiek was, stond de WVE achter het beleid van eenduidige regelgeving. Wel was het belangrijk dat de winkeliers serieus genomen werden door de gemeente Elburg en dat er passende oplossingen werden aangedragen. Uiteraard blijft er een aantal gevallen dat niet zo soepel verloopt, echter de hele schare ondernemers achter je krijgen zou op zich al een hele prestatie zijn. Ook namens de WVE waren er dus positieve woorden en ondanks dat nog niet alles aangepast is, is er een mooier straatbeeld ontstaan dat bijdraagt aan de unieke uitstraling van de vesting. laatst gewijzigd: 17-10-2008 | print deze pagina print deze pagina | download document: 171008 Reclamebeleid uitgevoerd onder het motto: sámen doen |