Gemeente Elburg

feit

Start aanleg glasvezelnetwerk officieel een feit

Met behulp van een grote hijskraan plaatste wethouder Henk Wessel op 16 oktober het substation voor de aanleg van het glasvezelnetwerk zeer nauwkeurig op de juiste plaats. Glashart (Reggefiber) zal de komende tijd een groot deel van de gemeente van een hypermodern glasvezelnetwerk voorzien.

Start Glasvezel (400)

Henk Wessel sprak de hoop uit dat snel de gehele gemeente Elburg gebruik zou kunnen maken van dit supersnelle, storingsongevoelige netwerk. Verder benoemde hij de daadkrachtige samenwerking tussen de betrokken partijen.

Elk huishouden krijgt de mogelijkheid aangeboden om de woning direct op de glasvezelkabel aan te sluiten. De aansluiting wordt gratis verzorgd met zo min mogelijk overlast. De glasvezel wordt vanuit het aan te leggen buizennetwerk door de tuin naar het huis geschoten. Hierna wordt de glasvezelkabel afgemonteerd in de meterkast. Met een antwoordkaartje in het informatiepakket dat een aantal weken voorafgaand aan de werkzaamheden in de wijk en de straat wordt verspreid, kan aangegeven worden of de aansluiting gewenst is. Over de werkzaamheden wordt op regelmatige basis informatie verstrekt.

Start Glasvezel (401)

Glasvezel communiceert met de snelheid van het licht; zo'n 300.000 kilometer per seconde. Hierdoor kunnen internetpagina's snel worden opgevraagd, is tweerichtingsverkeer met spraak en beeld beter mogelijk. Tevens wordt het downloaden van bijvoorbeeld muziek en versturen van foto's een minder langdurige kwestie via de nieuwe aansluiting. Kortom, het verrijkt de mogelijkheden, maar de groei van het dataverkeer betekent ook simpelweg dat de capaciteit van de koperen telefoonlijnen en de coaxkabelnetten in de toekomst niet meer toereikend is.

Om in de informatiebehoefte te voorzien blijft de Glashart Servicewinkel ook tijdens de aanlegperiode en daarna geopend. Huishoudens kunnen daar terecht met al hun vragen met betrekking tot het glasvezelnetwerk in de gemeente. De winkel is gevestigd aan de Beekstraat 30, te Elburg (tel.nr. 0525 712450). Ook op de website www.glashart.nl/elburg is informatie te vinden.

laatst gewijzigd: 17-10-2008 | print deze pagina print deze pagina | download document: Start aanleg glasvezelnetwerk officieel een feit |