Gemeente Medemblik

JeugdSportPas gaat weer van start!

De najaarsperiode van de JeugdSportPas gaat weer van start in West-Friesland. De leerlingen uit de hoogste drie groepen van de basisschool konden zich inschrijven voor weer een divers aanbod. Wat te denken van sporten als: golf, schaatsen, bowling, yoga, Skate hockey, rugby en streetdance. En dan hebben we het nog geen eens gehad over fitness, skeeleren, tennis, taekwondo, zaalvoetbal, air-tumbling, hockey, tafeltennis, skeeleren en badminton. In de najaarsperiode, die loopt van de herfst- tot de voorjaarsvakantie, zullen de kinderen uit de gemeenten Koggenland, Opmeer, Drechterland, Medemblik en Andijk deze sporten gaan beoefenen. Middels de JeugdSportPas, georganiseerd door Sportservice West-Friesland, kunnen kinderen gedurende vier lessen vrijblijvend kennismaken met de eerder genoemde sportactiviteiten, zonder meteen lid te hoeven worden van de vereniging.

Wist u dat?
Wederom in de JeugdSportPas opgenomen is de cursus schaatsen. In samenwerking met Duosport zullen de lessen plaatsvinden op kunstijsbaan De Westfries te Hoorn. Dankzij de JeugdSportPas krijgen kinderen de kans om weer de ijzers onder te binden en hun techniek bij te laten schaven door ervaren instructeurs. Door het succes van de JeugdVakantieSportWeek is ook de cursus golf toegevoegd in de JeugdSportPas. Deze lessen zullen verzorgd worden door Peter Clark van Energized Golf uit Westwoud. Deze periode zijn maar liefst 340 plaatsen ingevuld. Gezien de aanmeldingen bleken de cursussen fitness, bowling en zaalvoetbal zeer populair te zijn. Maar ook streetdance en schaatsen genieten enorme belangstelling.

De sportcursussen
Bent u benieuwd hoe de cursussen verlopen en wilt u één van de cursussen een keer van dichtbij bekijken, dan kunt u contact opnemen met Sportservice West-Friesland. U krijgt dan het schema toegestuurd met alle data waarop de cursussen plaatsvinden. Het is voor zowel de deelnemers als de sportaanbieders erg leuk om ook de interesse van de ouders te zien. Zo kunt u ook zelf zien hoe de deelnemers de sportactiviteit ervaren. Tevens kunt u als vereniging eventueel informatie opvragen om te zien wat de mogelijkheden zijn om de sportcursussen van de JeugdSportPas ook binnen uw vereniging te organiseren.

Informatie
Voor informatie kunt u contact opnemen met Ricardo Appelman van Sportservice West-Friesland, tel: 0229 - 28 77 01 of een kijkje nemen op de website www.sportservicewestfriesland.nl.