Gigaracing

Giedo pakt knappe vijfde startplaats in Shanghai

Giedo van der Garde heeft zich in Shanghai op een prima vijfde plaats gekwalificeerd voor de eerste race van het GP2 Asia-seizoen. De iSport-coureur had echter wel wat hinder van rode vlaggen en denkt dat hij zonder dat oponthoud nog verder naar voren had kunnen staan.

Gepubliceerd: Friday 17 October 2008
"De kwalificatie verliep redelijk, het had zeker beter gekund", zei Giedo. "Na mijn eerste snelle ronde stond ik tweede en in mijn tweede poging was ik bij het tweede meetpunt al vier tienden sneller, maar toen werd de rode vlag uitgehangen. In mijn derde poging gebeurde precies hetzelfde. Mijn laatste ronde was uiteindelijk wel goed, maar als we geen rode vlaggen waren tegengekomen, had ik bij de snelste drie kunnen zitten. Vijfde is echter ook helemaal niet slecht en ik ben dan ook gewoon blij met deze startpositie."

"Voor morgen hoop ik op een goede start en dan kunnen we misschien wat plaatsen goed maken in de race. Onze racesnelheid is bijzonder goed, dus ik heb daar alle vertrouwen in. Ik wil voor m'n eerste GP2-race geen fouten maken en aan de finish komen. Punten scoren moet zeker mogelijk zijn en hopelijk kunnen we zelfs ietsje meer laten zien."