Gemeente Hellevoetsluis


Veel vragen over Wmo en minimabeleid tijdens SBO-seniorenbeurs`

Zaterdag 11 oktober jl. heeft de afdeling Zorg van de gemeente Hellevoetsluis deelgenomen aan de SBO-seniorenbeurs. Deze seniorenbeurs is door het SBO georganiseerd om ouderen kennis te laten maken met producten en oplossingen, gericht op het zo lang mogelijk en zo veel mogelijk zelfstandig wonen en functioneren.

Gezien haar takenpakket is de afdeling Zorg uitgenodigd om een informatiekraam te bemensen. Bezoekers kregen bij deze kraam informatie over gemeentelijke producten met betrekking tot de Wmo en het minimabeleid. Voor de Wmo valt daarbij te denken aan hulp bij het huishouden, aanpassing aan de woning bij invaliditeit, vervoer via de regiotaxi en het gebruik van een scootmobiel of rolstoel. Bij het minimabeleid is het sport- en cultuurfonds een belangrijk product.

Over het sport- en cultuurfonds bestaat nog veel onbekendheid. Veel mensen denken dat ze aan sport moeten doen om een beroep op dit fonds te kunnen doen. Dat cultuur en de daarbij behorende activiteiten middels dit fonds ook voor mensen met een laag inkomen bereikbaar wordt gemaakt, wordt al snel over het hoofd gezien. Opvallend was dat de meeste vragen van bezoekers achteraf aan de koffietafel gesteld werden. Kennelijk is het makkelijker communiceren met koffie aan tafel dan staand aan een kraam.

Voor meer informatie over de Wmo of een aanvraag voor het sport- en cultuurfonds kan men terecht bij de afdeling Zorg van de gemeente Hellevoetsluis, gevestigd aan het Bruggehoofd 1 (Woon-, Zorg- en Welzijnstrefpunt). Openingstijden: ma t/m vr van 13.00 tot 16.00 uur en telefonisch bereikbaar op ma t/m vr van 09.00 tot 12.00 uur, tel.
0181 - 392395.


10/17/2008