Gemeente Hellevoetsluis


Zeskamp brengt jongeren en professionals in Hellevoetsluis dichter bij elkaar`

Zondag 12 oktober heeft een sportieve zeskamp plaatsgevonden bij buurthuis de Kooistee. Doel van de zeskamp was om de verhouding tussen jongeren en professionals van welzijnsorganisaties te bevorderen. Verschillende jongerengroepen waren benaderd om deel te nemen aan deze sportieve activiteit.

In de praktijk blijkt dat jongeren vaak een minder positief beeld hebben van de instanties die er zijn voor hun welzijn. Door middel van deze activiteit wil de gemeente de drempel verlagen, met name voor jongeren die wat meer begeleiding en hulp nodig hebben. Tijdens de zeskamp is er veel contact gelegd tussen jongeren en de aanwezige professionals. Op deze manier maken de jongeren op een andere manier kennis met de mensen die bij de betreffende organisaties werken en wordt het voor hen makkelijker contact te leggen wanneer zij er zelf niet helemaal uit komen. Daarnaast kunnen de professionals uitleg geven waar de instanties zich mee bezig houden.

Aan de zeskamp hebben verschillende jongeren(groepen) uit Hellevoetsluis meegedaan. In de pauzes konden ook de kinderen uit de buurt mee springen en sporten. De deelnemende teams, die bestonden uit vier jongeren en één professional, hebben zich fanatiek opgesteld in de strijd om de eerste plaats. Bij de professionals deden medewerkers mee van de politie, Maasdelta, SWS Welzijn en PUSH. De jongerencoach en de casemanager voor Antillianen waren er ook de hele middag bij. Medewerkers en vrijwilligers van PUSH hebben meegeholpen om de activiteiten te begeleiden.

Het onderdeel touwtrekken werd gedomineerd door het team van wijkagent Sacha Houtman. De eerste plaats was dan ook weggelegd voor dit team, dat hun fanatieke instelling tot het eind toe wist vast te houden. Wethouder Jorriena de Jongh was gekomen om het winnende team te feliciteren en alle deelnemers en medewerkers te bedanken voor hun deelname aan dit bijzondere evenement.


10/17/2008