Gemeente Hellevoetsluis


Wethouder Henk Joosten deelt prijs uit aan winnende leerling "Groene Voetstappen"`

Van 15 tot 21 september 2008 hebben negen Hellevoetse basisscholen met in totaal 1900 kinderen groene voetstappen verzameld door te voet of op de fiets naar school te gaan. De gemeente Hellevoetsluis promootte het project "Groene Voetstappen" in het kader van de "Week van de Vooruitgang". Tijdens de "Week van de Vooruitgang" heeft Hellevoetsluis stil gestaan bij de talloze mogelijkheden die er zijn om klimaatverandering tegen te gaan. Naast het project "Groene Voetstappen" organiseerde de gemeente de klimaatmarkt op 21 september en diverse excursies naar duurzame woningbouwprojecten.

De schoolkinderen in Hellevoetsluis hebben ongeveer 22.500 groene voetstappen verdiend. Alle verzamelde voetstappen worden aan het eind van dit jaar in Polen overhandigd aan de ambtelijk voorzitter van de
14de klimaatconferentie van de Verenigde Naties. Hiermee laten kinderen over de hele wereld zien dat zij bezorgd zijn over de klimaatverandering en roepen zij politici op om in actie te komen.

Tijdens de klimaatmarkt op 21 september heeft wethouder Henk Joosten uit alle ingezamelde boekjes een prijswinnaar getrokken. De winnaar was Thomas Eisma van de Hendrik Boogaard school. Zowel de leerling als de school ontvingen uit de handen van de wethouder een leuk duurzaam cadeautje. De school ontving een waterstof lespakket en Thomas kreeg een solar bouwpakket.


10/17/2008