Persberichten Eemland noord, 13.45 uur

Utrecht, 17-10-2008

Bedreiging

SOEST Bij de politie is donderdag 16 oktober aangifte gedaan van bedreiging en vernieling door een 33-jarige inwoner van Baarn.

De man wilde in opdracht van een huiseigenaresse sloopwerkzaamheden uitvoeren aan een pand op de Koningsweg toen hij plotseling geconfronteerd werd met een onbekende die met een bijl op hem afkwam en hem bedreigde met de dood. Vervolgens liep hij op de auto van de aangever af en vernielde hij met de bijl drie ruiten. De Baarnaar leek het niet verstandig om een goed gesprek te voeren maar belde de politie. Toen deze binnen enkele minuten ter plaatse kwam ging de verdachte er spoorslags vandoor. Ondanks een ruim onderzoek in de omgeving werd de verdachte niet meer aangetroffen.

De politie doet onderzoek naar de identiteit van de verdachte.

Politie pakt fietsendiefstallen aan

BAARN - De politie pakt de fietsendiefstallen in Baarn aan. Dit wordt gedaan door meerdere methoden te gebruiken om eventuele fietsendieven in te rekenen.

Er worden tijdens de surveillances meer controles gehouden op fietsen waarbij gelet wordt op de aanwezigheid van mogelijk geforceerde sloten, de afwezigheid van sloten, en de juistheid van framenummers of postcode. Daarnaast worden er postacties uitgevoerd op diverse locaties en wordt er geïnvesteerd op heling door bij twijfel over de herkomst van een fiets onderzoek te plegen naar de verkoper.

Een eerste resultaat is al geboekt met de aanhouding van twee verdachten die zich schuldig maakten aan de diefstal van een fiets op het Stationsplein. Een 14-jarige Amersfoorter stal een daar geplaatste fiets nadat hij met een loper het slot had geopend. De fiets werd vervolgens voor 40 euro verkocht aan een eveneens 14-jarige plaatsgenoot. Ook deze verdachte is aangehouden en verhoord. Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt.

Onder invloed

SOEST De politie heeft woensdagavond om 21.05 uur een 45-jarige inwoner van Rijke Voorsel aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De man, ingezetene van België, reed met zijn auto over de Rubenslaan en werd gecontroleerd. De adem van de man rook naar alcohol waarna hij werd aangehouden. Op de ademtestapparatuur blies hij 385 ug/l. In overleg met justitie kreeg de man een boete van 450 euro die hij direct betaalde.

Op vrijdag 17 oktober om 01.30 uur werd een tweede verdachte aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Deze verdachte, een 23-jarige inwoner van Hilversum, werd betrapt toen hij op de Wieksloterweg werd gecontroleerd. Hij blies 565 ug/l en kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van acht uur.