Bestuurs Bokaal gewonnen door Openbaar Primair Onderwijs Deventer

17/10/2008 14:19

Dyade

Na het succes van vorig jaar heeft Dyade besloten ook dit jaar weer het beste bestuursverslag van Nederland in het primair onderwijs (PO) te belonen met de Bestuurs Bokaal. Openbaar Primair Onderwijs Deventer is de winnaar.

Criteria

Uitgangspunt is dat het bestuursverslag volgens de EFJ-systematiek is opgezet, tijdig is ingeleverd en aan de wettelijke eisen voldoet. Daarnaast werden de verslagen beoordeeld op de volgende punten:

De kwaliteit van het gevolgde proces om tot het bestuursverslag te komen.

De mate van betrokkenheid van medezeggenschap en (bovenschools) management.

De kwaliteit van de toelichting.

De mate van integratie van het bestuursverslag in de planning- en controlcyclus.

De communicatie van het plan naar relevante stakeholders van de organisatie.

Uit het juryrapport:

'De kwaliteit van de toelichting in het bestuursverslag over 2007 van Openbaar Primair Onderwijs Deventer is uitzonderlijk hoog. Het virtuoze samenspel van grafieken, toelichtende tekst en lay-out stimuleert de lezer om verder te lezen en geeft snel inzicht in de situatie van de organisatie. De planning en controlcyclus is voor het Openbaar Primair Onderwijs Deventer geen doel op zich. Helder is echter dat de toegevoegde waarde van de planning en controlcycli door het bestuur wordt erkend. De voordelen van deze aanpak worden telkens in begrijpelijk Nederlands aan de lezer uitgelegd. Openbaar Primair Onderwijs Deventer heeft de lay-out ook een praktische functie meegegeven. Per hoofdonderwerp in het bestuursverslag (Organisatie, Onderwijs, Personeel, Huisvesting en Financiën) is telkens één kleur gebruikt. De lezer die bijvoorbeeld alleen in hoofdzaak belangstelling heeft in het onderwerp 'Onderwijs' kan aan de hand van de kleur het onderwerp snel vinden.'

Over Openbaar Primair Onderwijs Deventer

De Bestuurscommissie Openbaar Primair Onderwijs Deventer is sinds 1 januari 1997 verantwoordelijk voor de gang van zaken in het openbaar onderwijs in de gemeente Deventer. Gedurende die afgelopen 10 jaar is met veel enthousiasme gewerkt aan de betrokkenheid bij ouders en medewerkers. Ieder van de 15 individuele basisscholen heeft een eigen profilering. Het aantal leerlingen bij de scholen van Openbaar Primair Onderwijs Deventer groeit. Het afgelopen jaar met 2,5%.

Over Dyade

Dyade is één van de grootste dienstverleners in het onderwijs. Ruim 500 medewerkers ondersteunen dagelijks schoolorganisaties met financiële en personele administratie en bedrijfsvoering. Dyade biedt flexibele oplossingen naar keuze. Al naar gelang de behoefte profiteren onderwijsorganisaties en tegenwoordig ook kinderopvang en peuterspeelzalen van onze ruime keuze aan dienstverleningspakketten en maatwerkcomponenten.





http://www.dyade.nl