Gemeente Winschoten


Piet Paulusma live vanuit de Elandhof

In het SBS6-programma Piets Weerbericht wordt wekelijks een Klimaatstraat-item uitgezonden uit steeds een andere deelnemende straat. Vandaag vrijdag 17 oktober neemt Piet Paulusma om 18.30 het weerbericht op vanuit de Elandhof in Winschoten, waarna het vervolgens om 22.50 uur wordt uitgezonden op SBS6.

Vanaf eind oktober tot begin mei kunnen inwoners van Winschoten in het kader van de feestelijke campagne Het Nationale Klimaatstraatfeest samen met hun buren energie besparen. De Elandhof is de eerste straat in Winschoten die mee doet aan de uitdaging om de meest energiebesparende straat van Nederland te worden. Hoe meer energie wordt bespaard, hoe meer klimaatpunten de straat kan behalen.

Wethouder Jansema roept inwoners van de gemeente Winschoten op mee te doen aan deze campagne. Met deze oproep verdienen alle huidige én toekomstige deelnemers in Winschoten 1000 punten extra per straat. Ook andere straten die de komende maanden aanhaken bij het Klimaatstraatfeest zullen 1000 punten extra ontvangen. De klimaatverandering kunnen we alleen stoppen als iedereen een steentje bijdraagt. Door energie te besparen of door te kiezen voor duurzame energie. En daar draait het Klimaatstraatfeest om. De opdracht is eenvoudig: ga met zoveel mogelijk buren aan de slag om energie en dus geld te besparen. Vijfhonderd straten die uiteindelijk de meeste Klimaatpunten weten te behalen krijgen een Klimaatstraatfeest cadeau op 16 mei 2009. De straat die de allermeeste energie heeft bespaard, krijgt een swingend Superstraatfeest met een liveoptreden van een bekende artiest.

Zal de Elandhof of een andere straat binnen Winschoten als meest actieve Klimaatstraat van Nederland het Superstraatfeest in de wacht slepen? Hoe meer straten zich aanmelden op

Gemeente Winschoten werkt aan een duurzame stad. Eén van de Millenniumdoelen waar Winschoten zich met name voor inzet is: Er leven meer mensen in een duurzaam leefmilieu. De inzet van inwoners is daarbij onontbeerlijk. Voor het Klimaatstraatfeest werken samen: SenterNovem, De Nederlandse Woonbond, Provinciale Milieufederaties, Vereniging Klimaatverbond Nederland, Milieu Centraal, Buurtlink.nl en Meer met Minder. De campagne wordt mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij en is een initiatief van de HIER-Klimaatcampagne.
www.klimaatstraatfeest.nl en meedoen, hoe dichterbij de ambitie van Winschoten om in 2020 energie neutraal te zijn, is.