Francois-Xavier Perin benoemd tot algemeen directeur van Transdev

17/10/2008 14:54

Connexxion Nederland NV

Francois-Xavier Perin is benoemd tot algemeen directeur van de Transdev Groep. Perin werd benoemd door Joël Lebreton, die zelf onlangs benoemd werd tot Voorzitter en Algemeen Directeur van de groep. De Transdev groep is een dochtermaatschappij van de Franse 'Caisse des Dépots', en het vier na grootste openbaar vervoersbedrijf van Europa.

Francois-Xavier Perin begon zijn carrière in de financiële wereld bij de 'Banque Francaise du Commerce Extérieur'.

In 1985 werkte hij bij de divisie Wegvervoer bij de Progemar (Progecar) groep als directeur Financiële Studies en Middelen. Hij bleef tot 1988, waarna hij als financieel directeur overstapte naar Transcet.

In 1992 werd hij algemeen directeur van Semitag, een partnernetwerk van Transdev, dat het stadsvervoer van Grenoble verzorgt.

In 1997 richtte hij Transdev UK op, waarvan hij vervolgens directeur werd. Transdev UK verzorgt het busvervoer in Londen, Bournemouth, de Midlands en in het noorden van het Verenigd Koninkrijk. In dezelfde periode was hij verantwoordelijk voor de vestiging van Transdev als exploitant van de tramlijnen in Nottingham en Edinburgh. In 2000 breidde hij zijn werkterrein uit naar Australië waar hij Transdev Australië ontwikkelde: een tramnetwerk in Melbourne, een busnetwerk in Sydney en ferry's in Brisbane.

In 2003 startte hij EuRailCo, specialist op het gebied van regionale spoorlijnen voor zwaar vervoer en tegenwoordig actief in Duitsland, waarvan hij directeur werd.

In juni 2006, werd Francois-Xavier Perin benoemd tot COO, en was hij verantwoordelijk voor het operationele management binnen de Groep.

Francois-Xavier Perin is in 1974 afgestudeerd aan de 'Ecole Supérieure de Commerce' in Parijs.

De Transdev Groep:

Transdev is een dochteronderneming van de 'Caisse des Dépots' (een Franse overheidsbank) en is het vier na grootste openbaar vervoersbedrijf in Europa. Met 12 tramnetwerken (Grenoble, Madrid, Melbourne, Montpellier, Mulhouse, Nantes, Nottingham, Orléans, Straatsburg, Tenerife, Utrecht, Valenciennes), 2 in aanbouw zijnde netwerken (Edinburgh, Reims), en 2 metronetwerken die al geëxploiteerd worden (Porto, Genua), is Transdev een wereldleider in deze markt.

Transdev is aanwezig in 9 landen, zowel in Europa als in Canada en Australië, en vervoert jaarlijks meer dan 1,2 miljard passagiers.

De Groep beheert een vloot van meer dan 20000 voertuigen, die bestaat uit 15000 touringcars en bussen, 1000 trams, 90 metro's, 30 treinen, 70 trolleybussen, 40 pendelboten, en 4000 voertuigen voor vraagafhankelijk vervoer. In deze laatste markt is Transdev Europees marktleider.

Transdev heeft meer dan 41000 mensen in dienst en realiseerde in 2008 een omzet van 3,3 miljard euro.





http://www.transdev.eu

http://www.connexxion.com