Politie Rotterdam Rijnmond


* GETUIGENOPROEP; POLITIE ONDERZOEKT POGING STRAATROOF MET GEWELD

ROTTERDAM-OOST - De politie onderzoekt een poging tot straatroof op donderdagmiddag 16 oktober omstreeks kwart over twaalf op de President Rooseveltweg en is op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien hebben. Een 16-jarige jongen uit Rotterdam fietste vanuit het Kralingse Bos op het fietspad toen hij, ter hoogte van een autodealer, werd tegengehouden door een voetganger. Vervolgens greep de verdachte de fietser bij zijn keel en probeerde onder bedreiging van een mes de paars/grijze vrouwenfiets te stelen. Hierop ontstond een handgemeen tussen het tweetal waarbij de straatrover op de grond viel. Vervolgens fietste de jonge Rotterdammer weg en alarmeerde de politie. De politie onderzoekt de zaak.

Signalement
De straatrover was een kale man met een ringbaartje en was ongeveer 20 jaar oud. Hij was rond de 1,70 meter lang en was mogelijk van Noord-Afrikaanse afkomst met een getinte huidskleur. Tevens sprak hij netjes Nederlands en droeg hij een wit trainingspak van het merk Adidas.

Getuigenoproep
Tijdens de poging tot straatroof liep een vrouw met een kinderwagen in de buurt. Politiemensen willen graag in contact komen met deze mogelijk, belangrijke getuige. Tevens vraagt de politie getuigen, of mensen die anderszins informatie hebben, om contact op te nemen met de recherche van Rotterdam-Oost op 0900-8844 (lokaal tarief) of via M. Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.