Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Politie houdt verdachte aan in zaak Alex Wiegmink
Publicatiedatum: 17-10-2008 15:03:39

ARNHEM - Vrijdagochtend 17 oktober heeft de politie Gelderland-Midden een 47-jarige Arnhemmer aangehouden in verband met zijn mogelijke betrokkenheid bij de gewelddadige dood op Alex Wiegmink. Zijn betrokkenheid bij de zaak wordt momenteel onderzocht. Politie en Openbaar Ministerie sluiten meer aanhoudingen niet uit. Vrijdag vonden tevens doorzoekingen plaats, onder meer in de woning van de verdachte.

Op grond van nieuwe aanwijzingen werd begin oktober het onderzoek naar de dood van Alex Wiegmink geĂŻntensiveerd. Alex Wiegmink werd op 20 januari 2003 op de Posbank bij Rheden om het leven gebracht en later in zijn verbrande auto nabij Erp (Noord-Brabant) teruggevonden.

Recentelijk is bij de politie Gelderland-Midden nieuwe informatie binnen gekomen met betrekking tot concrete verdachte(n) en het mogelijke motief waarom Alex Wiegmink om het leven is gebracht. Hoewel het onderzoek nooit gesloten is geweest, werd in verband hiermee besloten om het Team Grootschalige Opsporing uit te breiden en het onderzoek te intensiveren.

Het Team Grootschalige Opsporing zet het onderzoek voort en bestaat thans uit circa 35 personen.

Vanzelfsprekend blijft de politie open staan voor meer informatie die tot de oplossing van dit ernstige misdrijf kan leiden.

voor nadere informatie:
Politie Gelderland-Midden
Marije Wisselink
026 376 3053

---