Siemens

Persbericht

0810.127

Den Haag, vrijdag 17 oktober 2008

Portable clamp-on flowmeter van Siemens voor controleren capaciteit

Siemens heeft een portable clamp-on flowmeter op de markt gebracht. Hiermee zijn de nauwkeurigheid en de capaciteit te controleren van flowmeters, die in het veld zijn geïnstalleerd. De nieuwe clamp-on flowmeter Sitrans FUP1010 is voor controle van ieder type flowmeter van alle leveranciers. Het instrument wordt geleverd in een weerbestendige, verrijdbare koffer met telescoophandgreep. De clamp-on meter kan tevens worden gebruikt voor het controleren van de capaciteit van processen waarin zich geen flowmeter bevindt.

De clamp-on flowmeter meet de hoeveelheid doorstroming van zowel geleidende als niet-geleidende vloeistoffen. Voor het testen van flowmeters, bijvoorbeeld in de waterwereld, kan de flowmeter naast schoon water ook nauwkeurig de capaciteit meten van vloeistoffen die licht verontreinigd zijn met lucht en zwevend materiaal. De clamp-on flowmeter is hierdoor te gebruiken voor een breed spectrum van toepassingen.

De koffer bevat een complete meetopstelling met aansluitkabels, diverse transducers en een flowtransmitter Sitrans FUP1010. Deze converter heeft een zeer robuuste behuizing in de beschermingsklasse IP 67. Hierdoor is het instrument uitermate geschikt voor gebruik in het veld.

De Sitrans FUP1010 is een clamp-on meetinstrument, dat functioneert op basis van ultrasone meettechniek. Hierdoor is het instrument geschikt voor flowmeting door middel van looptijdverschil. Dit gebeurt met de C3- en E2-transducers uit de koffer. De meting kan ook worden uitgevoerd met de eveneens meegeleverde Doppler-transducer. Met de transducers uit de koffer kan men opstellingen maken op leidingen van 50 mm tot 6 meter.

Met de Sitrans FUP1010 kan men alle types flowmeters testen en controleren, die functioneren op meetprincipes variërende van ultrasoon en coriolis tot magnetisch-inductief. De batterijen van de flowmeter zijn geschikt voor vier uur standaardbedrijf. Met een snellader zijn de batterijen in een uur weer op te laden. Met een datalogger voorzien van 1 Mbyte geheugenbestand zijn de gemeten waarden en statusmeldingen via een kabel met een RS 232-interface in een pc te laden.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Industry, Remon Roos
Tel: (070) 333 3495
E-mail: remon.roos@siemens.com
Internet: www.siemens.nl/industry

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Persvoorlichting, Bernard H. Bos
Tel: (070) 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com
Internet: www.siemens.nl/persinfo