Gemeente Zeist

17-10-2008: Installatie Regiegroep Zeist op weg naar 2030 (Structuurvisie)
Laatst gewijzigd: 17 oktober 2008

16 oktober 2008

Gemeente Zeist op weg naar 2030

De Gemeente Zeist gaat in gesprek met haar inwoners, organisaties, ondernemers en belangenverenigingen over de toekomst van de gemeente in 2030. De volgende maand kan iedereen zijn/haar visie geven. Als aftrap installeert wethouder Dirk Gudde de Regiegroep `Zeist op weg naar 2030' op maandag 20 oktober om 19.00 uur. De regiegroep is samengesteld uit personen die op verschillende gebieden actief zijn in de Zeister samenleving. De voorzitter van de regiegroep is dhr. R. Bijkerk, oud vice-voorzitter Provinciale Staten Utrecht.

Vergrijzing, ontwikkelingen in de zorg, woonwensen, economische dynamiek, leefbaarheid in wijken, het groen, recreatiebehoeften, trends in mobiliteit en behoefte aan voorzieningen; het zijn ontwikkelingen die . grote invloed hebben op de kwaliteit van leven in een gemeente. Door ons daar op voor te bereiden kunnen we zelf de kwaliteit van leven in Zeist beïnvloeden. Hoe willen we omgaan met deze ontwikkelingen? De Gemeente wil graag de visie van haar inwoners horen. Zij organiseert daar onder andere de `Dialoog 2030' voor.

Structuurvisie

Alle ideeën, wensen en gedachten die uit deze dialoog naar voren komen, zijn de inbreng voor het toekomstsperspectief. Dit perspectief gebruikt de gemeente om een structuurvisie tot 2020 te maken. In de structuurvisie staat hoe alle ruimte op een kwalitatief hoogwaardige manier kan worden gebruikt. Immers, alle activiteiten die mensen ondernemen, vragen om ruimte; groengebieden voor recreatie, zorgwoningen voor ouderen, werkgelegenheid voor de economie. Dat betekent niet automatisch uitbreiding, ook verdichting is een optie. De gemeente heeft onafhankelijk procesmanager de heer F. Werter gevraagd het gehele project te begeleiden.

Regiegroep

De Regiegroep ziet er op toe dat voldoende inwoners en groeperingen uit de gemeente Zeist hun inbreng kunnen leveren. Zij zien overigens niet toe op de inhoud. Alle leden zijn op persoonlijke titel gevraagd en betrokken bij de dorpen in de gemeente Zeist. Zo zijn leden actief op het gebied van milieu of lid van een bewonersgroep. Anderen zetten zich in voor winkeliers, ondernemers of de zorg. Ook zijn twee leden actief in de politiek, respectievelijk als raadslid en als wethouder. Door hun voeling met de samenleving kunnen de leden van regiegroep er op toe zien dat iedereen de gelegenheid krijgen mee te denken en te praten. Zij kunnen aanvullende voorstellen doen om te zorgen dat iedereen wordt betrokken bij de dialoog over de toekomst.