Persberichten Eemland zuid, 15.50 uur

Utrecht, 17-10-2008

Fietsverlichtingscontrole

AMERSFOORT De politie heeft donderdagavond op de Kamp een fietsverlichtingscontrole gehouden.

19 Fietsers bleken de verlichting niet in orde te hebben en kregen een bekeuring van 20 euro. Tijdens de controle zagen de agenten ook een personenauto naderen die geen verlichting voerde. Bij controle van de 41-jarige bestuurster, een inwoonster uit Amersfoort, bleek dat zij niet in het bezit was van een rijbewijs en dat ook het verplichte gebruik van de autogordel haar niet bekend overkwam. Zij kreeg voor meerdere overtredingen een bekeuring.

Bedrijfsinbrekers aangehouden

AMERSFOORT De politie heeft donderdag 16 oktober om 23.15 uur twee verdachten aangehouden omdat zij even daarvoor hadden geprobeerd in te breken bij een bedrijf op de Spreeuwenstraat.

De agenten die naar aanleiding van de gemelde bedrijfinbraak ter plaatse gingen, zagen drie verdachten lopen op de Trekvogelweg. Bij het zien van de politiewagen renden de verdachten direct weg, maar na een korte achtervolging konden twee inbrekers, een 31-jarige inwoner van Barneveld en een 38-jarige inwoner van Amersfoort, worden aangehouden. Bij onderzoek bij het bedrijf bleek dat het rolluik te zijn geforceerd maar dat zij nog niet waren binnengeweest.

De verdachten zijn ingesloten in het politiebureau.

Verdachte aangehouden voor vrijheidsbeneming

AMERSFOORT De politie heeft dinsdagmiddag 14 oktober een 33-jarige inwoner van Arnhem aangehouden. Hij wordt verdacht van vrijheidsbeneming van een 35-jarige inwoner van Amersfoort.

Op woensdagavond 8 oktober deed het Amersfoortse slachtoffer bij de politie in Eemland zuid aangifte van vrijheidsbeneming en afpersing. Dit had plaatsgevonden van maandag 6 op dinsdag 7 oktober. Een en ander zou te maken hebben met een zakelijk conflict.

De politie startte gelijk een onderzoek en heeft in het verlengde daarvan op dinsdagmorgen 14 oktober getracht de in Arnhem woonachtige verdachte aan te houden. De man werd echter niet aangetroffen maar meldde zich later op de dag vrijwillig op het politiebureau in Amersfoort. Hij is inmiddels in verzekering gesteld en wordt op vrijdag 17 oktober voorgeleid bij justitie.

De politie zet het onderzoek voort naar een tweede verdachte. De politie trachtte ook deze verdachte, waarvan de identiteit bekend is, afgelopen dinsdag aan te houden maar hij werd evenmin aangetroffen.