Gemeente Amsterdam



Persbericht

Datum 17 oktober 2008

Kenmerk 202

Robert Wichink, 020 552 2345

Sportplan: start werkbezoeken aan 14 stadsdelen

Op vrijdag 17 oktober is wethouder Carolien Gehrels (Sport) in stadsdeel Amsterdam-Noord gestart met haar werkbezoeken aan alle stadsdelen in het kader van het Sportplan 2009-2012. Vanaf oktober 2008 bezoekt de wethouder iedere maand een stadsdeel om de speerpunten uit het Sportplan in uitvoering te zien. Samen met Chris de Wilt, portefeuillehouder Sport, bezocht de wethouder een aantal sportparken- en activiteiten.

Het Sportplan 2009-2012 is op 20 augustus 2008 door de gemeenteraad vastgesteld. Het is een ambitieus plan van de centrale stad, waarbij is samengewerkt met de stadsdelen. Ieder stadsdeel vertaalt het Sportplan naar een eigen sport- en beweegplan. De vijf speerpunten uit het Sportplan zijn: sport voor volwassenen, talentontwikkeling, maatschappelijk actieve sportverenigingen, fysieke ruimte voor sport en topsport met Olympische inspiratie. Het Sportplan 2009-2012 is van het hele college: Sport (Gehrels), Gezondheidszorg (Vos), Onderwijs (Asscher), Ruimtelijke Ordening (Van Poelgeest) en Wijkaanpak (Herrema).

Bezoek Amsterdam-Noord
De wethouder heeft in stadsdeel Amsterdam-Noord voetbalvereniging De Dijk bezocht. Bij de Dijk start per 1 november 2008 een combinatiefunctionaris, die trainingen en voetbalactiviteiten voor scholen in Amsterdam-Noord zal organiseren. De Dijk neemt ook deel aan het project Meedoen (van allochtone jeugd door sport) en heeft in het kader hiervan ondersteuning gekregen via de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond.

Daarnaast heeft de wethouder een training bijgewoond van leerlingen uit het voortgezet onderwijs die meedoen aan de Topscore Tennistraining. Topscore is één van de onderdelen uit het Sportplan 2009-2012 en geeft jongeren tussen de 12 en 18 jaar de mogelijkheid om na schooltijd te sporten. Het doel van het programma is om de jongeren kennis te laten maken met verschillende sporten en door te laten stromen naar een sportvereniging.

Tot slot bezocht de wethouder een training van VOC Handbal. VOC Handbal is Nederlands Kampioen van het seizoen 2007-2008. Bij de vereniging start per 1 november 2008 een combinatiefunctionaris, die trainingen en handbalactiviteiten zal verzorgen voor leerlingen in het voortgezet- en basisonderwijs.

Pb- 202