Politie Midden- en West Brabant

persberichten district

Breda, 17-10-2008

Burgers zetten achtervolging in op zakkenrollers en houden ze aan

BREDA: In de Bleekstraat zijn twee Bulgaarse vrouwen van 15 en 38 jaar opgepakt voor zakkenrollen. Omstreeks 13.00 uur ontdekte een 67-jarige Bredase dat ze bij het winkelen in een warenhuis aan de Ginnekenstraat gerold was. De daders hadden een geldbedrag buit gemaakt. Het
slachtoffer rende naar buiten en zag twee vrouwen die even daarvoor in haar buurt hadden gestaan weg lopen. De aangeefster riep dat haar geld was gestolen en kreeg hulp van twee burgers. Zij zetten de
achtervolging in en hielden beide vrouwen aan in de Bleekstraat. Daar zaten ze verstopt achter een container. De politie is gewaarschuwd en heeft beide vrouwen meegenomen naar het bureau. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Meisjes op strooptocht in Bredase binnenstad

BREDA: Donderdagmiddag rond 16.15 uur heeft de politie vier meisjes uit Breda en één meisje uit Prinsenbeek, in de leeftijd van 12 tot 15 jaar, opgepakt voor winkeldiefstal.
De groep vriendinnen waren een middagje gaan winkelen in Breda. In een schoenenzaak aan de Ginnekenstraat zijn ze betrapt op het stelen van schoenen en een tas. Het alarm ging af en de medewerker heeft de meisjes aangehouden en overgedragen aan de politie. Op het bureau verklaarde ze dat ze bij verschillende winkels, tien in totaal, spullen hadden gestolen. O.a. kleding, sieraden, en een riem. Bij het stelen van de schoenen en de tas zijn ze dus betrapt. De ouders zijn in kennis gesteld.

Eigenaresse vindt haar gestolen fiets terug

BREDA: Een 13-jarige Bredanaar is donderdagmiddag rond 16.00 uur op de Pastoor van Spaandonkstraat aangehouden. Bij de politie kwam een melding binnen van een conflict over een fiets. Ter plaatse bleek dat de eigenaresse van de fiets een jongen aansprak die haar fiets zou hebben. Uit onderzoek van de politie bleek dat de fiets gestolen was en aan de vrouw toebehoorde. De jongen is meegenomen naar het bureau. Hij verklaarde de fiets voor 20,- gekocht te hebben.

Bestuurders onder invloed aangehouden

BREDA: Op de Claudius Prinsenlaan heeft de politie donderdagavond rond 23.00 uur een 38-jarige inwoner uit Teteringen aangehouden voor rijden onder invloed. De bestuurder reed door rood licht, waarop agenten de man staande hebben gehouden. Uit onderzoek bleek dat hij teveel gedronken had. De man blies 340 ug/l terwijl 220 ug/l is toegestaan. Hij kreeg een rijverbod van twee uur mee.

BREDA: Een 43-jarige Bredanaar is vrijdagochtend rond 03.00 uur op de Vlaszak opgepakt voor rijden onder invloed. De man reed op het parkeerterrein met zijn auto van de parkeerplaats af en raakte daarbij een auto die van rechts kwam. De 43-jarige bestuurder belde de politie om melding te maken van de aanrijding. Agenten hebben bij de man een blaastest afgenomen. Hieruit bleek dat hij teveel had gedronken. Hij blies 385 ug/l terwijl 220 ug/l is toegestaan. De man kreeg een rijverbod van 2 uur mee.

ST WILLEBRORD: Rond middernacht hebben agenten een 19-jarige man uit St Willebrord in het ziekenhuis aan de Molengracht in Breda
aangehouden. Hij wordt verdacht van doorrijden na een aanrijding en het weigeren mee te werken aan het afnemen van een bloedproef. Bij de politie kwam een melding binnen dat er een man bewusteloos in zijn auto zat. Agenten en ambulancepersoneel kwamen ter plaatse en wilde de man voor controle naar het ziekenhuis brengen. De man was inmiddels weer bij kennis en vertoonde recalcitrant gedrag. In het ziekenhuis weigerde hij mee te werken aan een bloedproef en is aangehouden. Op het bureau verklaarde de man dat hij met vrienden GHB gebruikt had. In de Elzenrijs is hij vervolgens met zijn auto tegen een geparkeerde auto aangereden. Hij raakte in paniek en reed weg. In de Dahliastraat zette hij zijn auto aan de kant en verloor zijn bewuszijn. Daar heeft een buurtbewoner de politie gewaarschuwd. De man is aangehouden. Zijn rijbewijs is in beslag genomen.

Bredanaar in bezit van verboden wapens en drugs

BREDA: Een 25-jarige Bredanaar is donderdagmiddag rond 16.00 uur op de Hoeksteen aangehouden. Agenten troffen in zijn auto een snuifpijpje aan. Uit onderzoek bleek verder dat de man twee potjes met speed bij zich had en twee messen die vallen onder de categorie verboden wapens. De spullen zijn in beslag genomen en de man kreeg een boete van 330,- mee.

Politie rolt hennepkwekerij op

BREDA: In een woning aan de Mastenbroek heeft de politie een
hennepkwekerij opgerold. Een 26-jarige bewoner is donderdagmiddag rond 14.30 uur aangehouden. Ook zijn vriendin, een 21-jarige vrouw uit Zundert is gearresteerd. Een anonieme tip leidde tot het oprollen van de hennepkwekerij. Agenten namen poolshoogte in de woning en troffen in de slaapkamer en op zolder zo'n 515 hennepplanten aan. De planten en de apparatuur zijn in beslag genomen. Uit onderzoek bleek dat de man illegaal stroom aftapte. Hij krijgt hiervoor een naheffing van de energieleverancier.

Man opgepakt voor diefstal en vernieling aan schaftkeet

ETTEN-LEUR: De politie heeft vrijdagochtend rond 06.15 uur een 22-jarige man uit Etten-Leur in zijn woning aangehouden voor diefstal.

Op 6 juni deed een bouwbedrijf aan de Mulderseweg aangifte van vernieling en diefstal. aan De ruit van de schaftekeet was ingegooid en er waren enkele spullen van medewerkers uit de schaftkeet gestolen. Ook waren twee brandblussers leeggespoten. De politie verrichte technisch onderzoek. Dit resulteerde in de aanhouding van de
verdachte. De man is meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Vier jongens aangehouden voor softdrugs

BREDA: De politie heeft vier jongens in de leeftijd van 14 en 15 jaar in het park aan de Heuvelstraat aangehouden. Drie jongens zijn woonachtig in Breda en één jongen komt uit Ulvenhout. Een
surveillerende agent zag de jongens een joint draaien en sprak hen hierop aan. De agent nam de joint in beslag en heeft verklaringen afgenomen. Zij ontkenden de drugs gekocht te hebben. Ze zijn
meegenomen naar het bureau om dat verder uit te zoeken. Op het bureau zijn ze nogmaals verhoord. Hierna zijn de ouders in kennis gesteld en hebben hun kind mee naar huis genomen.

Stelen cd kost man 130,-

BREDA: Een 46-jarige inwoner uit Etten-Leur is donderdagavond rond 19.00 uur aangehouden voor winkeldiefstal bij een winkel aan de Konijnenberg. Medewerkers betrapten de man op het stelen van een cd. Hij is overgedragen aan de politie. De man werd een transactie van 130,- aangeboden, die hij direct betaalde.

Geen aanhoudingen tijdens horecanacht

BREDA: Agenten die belast waren met het horecatoezicht spreken van een rustige nacht. Er zijn geen aanhoudingen verricht. Wel zijn er drie mensen bekeurd voor wildplassen.

Politie onderzoekt tasjesroof

BREDA: De politie onderzoekt een tasjesroof die donderdagavond tussen 22.30 en 22.40 uur in de Adriaan van Bergenstraat plaats vond. Een vrouw die uit de richting van het centrum kwam en richting
parkeerplaats liep, werd aldaar beroofd van haar schoudertas door een man tussen de 16 en 18 jaar oud, lengte ongeveer 1.70 meter. De man was gekleed in een kort bruin lederen jack, donkerblauwe
capuchonstrui, blauwe spijkerbroek en donkere gympen. De man kwam van achter naar haar toe gefietst en trok de schoudertas met een flinke ruk van haar schouder. Hierna reed hij snel weg via de parkeerplaats naar de achterliggende woonwijk. De vriend van de beroofde vrouw heeft de achtervolging ingezet maar kon de man niet meer achterhalen. De politie roept getuigen op zich te melden via het nummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0900-7000. Ook heeft de politie een
MailAlert uitgedaan.

Politie houdt verkeerscontrole

BREDA: De politie heeft donderdagavond van 20.00 tot 21.30 uur een verkeerscontrole gehouden op de Ettensenbaan. Acht bestuurders waren in overtreding. Er zijn bekeuringen uitgeschreven voor geen goede verlichting, niet dragen van de gordel en het niet kunnen tonen van een bromfietscertificaat en/ of rijbewijs.

Auteur: Eefje Klijberg